Wethouder Laan heeft eerste Dirkzwager-kranten bezorgd

08:30

07-02-2022

De historische binnenstad van Schiedam krijgt er met de bouw van woningen op het Dirkzwager-terrein die in maart begint een nieuwe eigentijdse buurt bij. Om Schiedammers over deze gebiedsontwikkeling te informeren is een speciale krant gemaakt. Op donderdag 3 februari heeft wethouder Antoinette Laan de eerste exemplaren bezorgd bij buurtbewoners.

Vanaf maart worden de eerste nieuwe woningen op het Dirkzwager-terrein gebouwd. Daarmee krijgt de herontwikkeling van dit stukje binnenstad concreet vorm. Er worden de komende jaren door projectontwikkelaar Van Wijnen zo’n 150 woningen gebouwd op een plek waar eeuwenlang jeneverproductie aan de orde van de dag was. De herontwikkeling van het Dirkzwager-terrein is een bijzonder gegeven. De historische binnenstad wordt namelijk uitgebreid met een eigentijdse woon-werkwijk. Hierin krijgen verschillende monumenten die in het gebied staan een nieuwe functie.

Om Schiedammers over deze gebiedsontwikkeling te informeren en ze bekender en vertrouwder te maken met dit nieuwe stukje binnenstad hebben de gemeente Schiedam en projectontwikkelaar Van Wijnen besloten om een speciale Dirkzwager-krant uit te brengen. Hierin wordt praktische informatie gegeven over sloop- en bouwwerkzaamheden en worden verschillende onderdelen van de gebiedsontwikkeling toegelicht. In de eerste editie van de krant wordt ook aandacht besteed aan het jeneververleden van het gebied, de resultaten van archeologisch onderzoek en kunnen lezers kennismaken met mensen die er gaan wonen en werken.

Wethouder Laan bezorgde op donderdag 3 februari de eerste kranten bij buurtbewoners. De Dirkzwager-krant wordt in de dagen daarna in de binnenstad en langs de bouwverkeerroutes verspreid onder Schiedammers. Wie niet in het bezorggebied woont, maar wel geïnteresseerd is in de gebiedsontwikkeling en de verhalen erover kan de Dirkzwager-krant gratis ophalen bij het stadskantoor (Stadserf 1), het I-punt De Waag (Lange Kerkstraat 39) en SHOP (Hoogstraat 157-A).