Realisatie 42 appartementen in Rhenen

Wonen

Arnhem

Rhenen

09:50

25-03-2021

In de wijk Vogelenzang, gerealiseerd door BPD gebiedsontwikkeling en Van Wijnen, op de hoek van de Zanglijster en Zwarteweg worden 42 appartementen gerealiseerd. De appartementen worden opgedeeld in twee gebouwen en vormen samen de entree naar de wijk Vogelenzang. Op 24 maart zijn omwonenden geïnformeerd over het plan.

Het plan

Het appartementencomplex met 42 woningen is bestemd voor sociale huur met als doelgroep één-en-twee persoonshuishoudens. . Hiermee voorzien we in de grote vraag naar sociale huurwoningen in de gemeente Rhenen. Woningcorporatie Rhenam Wonen heeft de intentie om deze appartementen over te nemen en te verhuren. Het appartementencomplex bestaat uit twee gedeeltes. Het eerste gedeelte ‘A’ bestaat uit 24 appartementen en vier verdiepingen. Het tweede gedeelte ‘B’ bestaat uit 18 appartementen en telt 5 verdiepingen. Alle appartementen hebben een eigen balkon. Ook worden er twee parkeerterreinen gerealiseerd met 45 plekken, waarvan 43 parkeerplaatsen bij gebouw A en twee parkeerplaatsen bij gebouw B voor minder validen. .

Architectuur Het appartementencomplex wordt in dezelfde stijl gebouwd als de rest van de wijk en kent ook dezelfde architect: MIX Architectuur. Daardoor ontstaat er rust en eenheid in het geheel. Ook de tuininrichting en de parkeerplaatsen van het complex sluiten straks aan op al het groen van de wijk. Met een lichte kleur steen en houtaccenten, zowel rond de balkons als aan de galerijzijde, wordt er eenheid gecreëerd in het complex. Beide complexen kijken uit over de Rijn en de prachtige natuur van Rhenen, waardoor de privacy van de achterburen  niet wordt afgenomen. Door de vorm en massa heeft het gebouw een geluidsisolerende werking voor de rest van de wijk. Bewoners beleven zo nog meer de rust van de natuurlijke omgeving.

Toekomstbestendigheid

Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven is de missie van Van Wijnen. Met het oog op de generaties na ons, bouwen we zonder negatieve gevolgen voor het milieu en onze planeet. André Tuil, projectontwikkelaar Van Wijnen vertelt: ‘Met de sociale huurwoningen in het appartementencomplex bieden we samen met  Rhenam Wonen veel leefkwaliteit en wooncomfort.  Bij de bouw van het complex wordt nagedacht over duurzame oplossingen. Zo worden beide gebouwen gasloos, komen er zonnepanelen op het dak en worden er warmtepompen geïnstalleerd. Ook bouwen we met duurzame materialen, waardoor er garantie is op een lange levensduur.’

Lees meer van onze vestiging in Arnhem

Impressie appartementen Rhenen