Recordomzet voor Van Wijnen in 2016

Van Wijnen heeft in 2016 de hoogste omzet ooit gerealiseerd in het inmiddels 110-jarige bestaan van het bedrijf. De 25 Van Wijnen vestigingen realiseerden samen een omzet van € 763,2 miljoen in de domeinen wonen, werken, zorgen, leren en recreëren met een winst na belastingen van € 14,7 miljoen.

recordomzet-voor-van-wijnen-in-2016

Belangrijke pijlers in de activiteiten van de onderneming zijn woningbouw en –ontwikkeling. Afgelopen jaar werden ruim 2.500 wooneenheden gerealiseerd, waarvan bijna de helft in eigen ontwikkeling. Opnieuw leverde Van Wijnen grote studentencomplexen op, goed voor bijna 650 nieuwe studentenkamers, en werkte aan meerjarige binnenstedelijke herstructureringsprojecten zoals Kwintijn (Amsterdam) en Zijdebalen (Utrecht).
In de utiliteitsmarkt is vooral gewerkt aan bijzonder duurzame projecten zoals de nieuwbouw van het hoofdkantoor van Vanderlande, het distributiecentrum van bol.com en de transformatie van het Atlasgebouw van de TU Eindhoven. Deze laatste twee gebouwen ontvingen recentelijk de internationale Breeam Award.
Naast nieuwbouw, maken onderhoud en vastgoedbeheer substantieel deel uit van de bedrijfsactiviteiten. Zo verzorgde Van Wijnen in 2016 het dagelijks onderhoud voor meer dan 400 vastgoedeigenaren en werden er honderden woningen verduurzaamd.

Directievoorzitter Edwin van den Berg: “De opgaven in de markt zijn divers en veelzijdig. Omdat wij vanuit onze lokale aanwezigheid opereren, dichtbij de klant, en een breed aanbod van diensten hebben – van initiatief, ontwikkeling, realisatie, renovatie en transformatie tot en met beheer – zijn wij in staat om flexibel en integraal op die verschillende klantvragen in te spelen.”

Het uitgebreide Jaarbericht 2016 kunt u vinden op https://view.publitas.com/van-wijnen-groep-nv-1/van-wijnen-jaarbericht-2016/page/1.

Meer dan bouwen