Voorspoedige aanpak renoveren en bouwen aan Schöneveld Doetinchem

Wonen

Woningcorporatie

Deventer

Doetinchem

15:56

20-11-2020

Renovatie en nieuwbouw in Schöneveld Doetinchem

In opdracht van Sité Woondiensten hebben wij in de afgelopen jaren in drie fasen groot onderhoud uitgevoerd aan 260 woningen om ze klaar te maken voor de toekomst. De bewoners hebben nu een energiezuiniger en comfortabeler thuis. Vooraf zijn we te gast geweest bij bewoners om de woonwensen op te halen. Deze hebben we zoveel mogelijk vertaald in het renovatievoorstel. Naast renovatie konden bewoners ook de wens uitspreken voor sloop-nieuwbouw. Acht mensen kozen hiervoor. Daarom realiseren we als sluitstuk en vierde fase nu nog acht multifunctionele nieuwbouwwoningen van ons woonproduct Fijn Wonen. Wat ook voor extra variatie in de wijk zorgt. 

‘Dit is een prettige samenwerking waarin de expertises en producten binnen Van Wijnen elkaar goed aanvullen en versterken om optimaal antwoord te kunnen geven aan de corporatie én de bewoner.’

Joost Giesen, bedrijfsleider Van Wijnen Deventer

Het groot onderhoud en de nieuwbouw zijn onderdeel van de bredere wijkaanpak die WDW, onderdeel van Van Wijnen, hier uitvoert in opdracht van Sité Woondiensten en in samenwerking met bewoners, gemeente Doetinchem, ketenpartners en Fijn Wonen.

Een flinke opknapbeurt

Om de woningen klaar te maken voor de toekomst, voerden we verschillende werkzaamheden uit. Denk hierbij aan het isoleren van de woningschil, plaatsten van energiezuinige ketels, renoveren van het dak, herstellen van de gevel, vervangen van de kozijnen en bij een aantal woningen de keukens en badkamers en plaatsen van zonnepanelen op het dak. Zo krijgen de woningen een flinke opknapbeurt.

Levensloopbestendige woningen van Fijn Wonen

Vrijdag 13 november begon de bouw van de acht nieuwbouwwoningen. Het type dat we hier realiseren is het allernieuwste type van de levensloopbestendige Fijn Wonen-woningen. Bij deze woningen vind je alle benodigde woonruimtes op de begane grond: de woonkamer, de keuken, het toilet, de prefab badkamer én de slaapkamer. Ook heeft de woning bredere doorgangen, zodat de woning extra geschikt is voor senioren. Dat neemt niet weg dat de woning ook fijn woont voor jonger publiek. Op de overige twee verdiepingen van de woning vind je nog twee extra slaapkamers en een zolder.

Bewoners willen oud worden in Schöneveld

De reden dat Fijn Wonen samen met Sité koos voor de levensloopbestendige woning heeft te maken met de vraag van bewoners uit de buurt. Leontine Brussen van Sité Woondiensten vertelt waarom: “Uit eerdere bewonersbijeenkomsten bleek dat een deel van de bewoners het belangrijk vindt om oud te kunnen worden in de wijk in een passende woning. Hier hebben we dan ook rekening mee gehouden. Fijn Wonen bood hiervoor de perfecte oplossing”.

Duurzaam wonen

De energiezuinige woningen zijn gasloos en hebben hoogwaardige isolatie, vloerverwarming en zonnepanelen op het dak. Doordat een groot deel van de woning geprefabriceerd is, staan de woningen als huis binnen een paar maanden. Dat is de ‘bouwen in één dag-methode’ die Fijn Wonen hanteert. Jan Herm Bouwhuis van Fijn Wonen vertelt: ‘’We zijn trots op het feit dat onze woningen ook Doetinchem een stukje betaalbaarder, comfortabeler en toekomstbestendiger maken!’’

Meer weten over deze grote renovatie met nieuwbouwoplossing in Doetinchem? En ben je benieuwd naar de video over onze aanpak?