Renovatie Leger des Heils locatie De Breehof in Nieuw-Amsterdam

In Nieuw-Amsterdam zijn we sinds maart dit jaar hard aan de slag met de grondige renovatie en herinrichting van De Breehof, locatie van het Leger des Heils. In totaal realiseren we in dit pand 32 nieuwe appartementen, welke in het najaar van 2022 worden opgeleverd. Op dinsdag 19 juli mochten de toekomstige bewoners onder begeleiding al even een kijkje nemen hoe de renovatie er tot nu toe voor staat.

renovatie-leger-des-heils-locatie-de-breehof-in-nieuw-amsterdam

Zwolle, 18 juli 2022

Al tientallen jaren biedt De Breehof, aan de Zijtak Westzijde, onderdak aan mensen die dak- of thuisloos zijn geweest. Het pand en de kamers voldeden niet meer aan de eisen van deze tijd en daarom wordt het pand volledig gerenoveerd. Claudia van Bruggen, regiodirecteur Leger des Heils Noordoost: “We willen van De Breehof een locatie maken waar bewoners een eigen plek voor langdurig verblijf hebben met 24-uurs begeleiding. Vanuit deze plek kunnen bewoners met hun begeleiders gezamenlijk werken aan herstel van het gewone leven”.

Grotere appartementen

De huidige inrichting maakt plaats voor 32 nieuwe, grotere appartementen met eigen sanitair en een keukentje. De appartementen op de begane grond krijgen ook een eigen voordeur. Verder komt er een grote ontmoetingsruimte, keuken en een buitenruimte. Net als voorheen is in De Breehof straks 24 uur per dag begeleiding van het Leger des Heils aanwezig.

Jolanda Comino, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen Zwolle: “Ik ben trots dat ons team van Van Wijnen Zwolle mag samenwerken met het Leger des Heils aan deze betekenisvolle plek. Samen bouwen we aan ruimte voor een beter leven voor de bewoners van deze beschermde woonomgeving.”

Bij de indeling van de woningen wordt zo goed mogelijk rekening gehouden met de wensen van nieuwe bewoners van De Breehof. In combinatie met de rustige en groene omgeving rond De Breehof biedt dit een heel nieuw perspectief op wonen voor de betrokken bewoners.

Verduurzamen

Naast renoveren en herinrichting wordt er ook een verduurzamingsslag gemaakt. Zo brengen we isolatie aan op het dak. Ook worden er HR++ glazen geplaatst en nieuwe kozijnen. Verder worden zowel de werktuigbouwkundige installaties als de elektro-installaties compleet vernieuwd.

Kijkmiddag toekomstige bewoners

Op dinsdag 19 juli hebben de toekomstige bewoners van De Breehof een kijkje mogen nemen in het pand. Ze werden onder begeleiding meegenomen door de locatie en konden bekijken hoe de renovatie er tot nu toe voor staat. Ondanks het warme weer zagen we een hoop blije gezichten. Ook mochten de toekomstige bewoners een boodschap op het bouwdoek schrijven. Deze zal bij de oplevering een mooie plek krijgen binnen de locatie. 

Meer dan bouwen