Renovatie zorglocatie Cordaan

Zorg

Amsterdam

Lelystad

07:33

21-03-2023

Nieuwe gezinshuizen en appartementen voor zorgorganisatie Cordaan

Als een van de vaste partners voor de transformatie en vernieuwing van het zorgvastgoed van Cordaan renoveerden we een zorglocatie van Cordaan aan de Sleewijkstraat in Amsterdam. Het gebouw kreeg een totaal nieuwe indeling en werd omgetoverd tot een moderne plek. We creëerde er twee gezinshuizen en zeven appartementen voor moeders met een licht verstandelijke beperking.

Woensdag 15 maart werd het gebouw opgeleverd. Tijdens de oplevering kreeg Cordaan een cheque ter waarde van € 1.500,- van ons en Kuijpers Installatietechniek voor een speeltoestel in de nog in te richten tuin.

Iedereen een eigen appartement

De komende weken wordt het gebouw verder ingericht en woonklaar gemaakt. Vanaf mei wonen in het pand zeven jonge moeders met hun kindje. De moeders hebben een verstandelijke beperking en krijgen dagelijks ondersteuning door professionele begeleiding vanuit Cordaan. Elke moeder krijgt een eigen licht appartement, en regelt daar met ondersteuning haar eigen huishouden.

Voor de twee gezinshuizen is de intentie om gezinshuisouders te werven die de zorg op zich nemen voor kinderen met een beperking die (tijdelijk) niet meer thuis kunnen wonen.

Renovatie voor Cordaan

Cordaan contracteerde drie ketenpartners voor de grootschalige vernieuwing en verduurzaming van haar gebouwen. De renovatie van het gebouw aan de Sleewijkstraat was in handen van Van Wijnen Lelystad.

Michiel Terpstra, vestigingsdirecteur Van Wijnen Lelystad: ‘We vinden het waardevol om samen te werken aan de vernieuwing en verduurzaming van het zorgvastgoed van Cordaan. Naast dat het gebouw een totaal nieuwe indeling kreeg, knapten we ook de gevel op. Hierdoor heeft het gebouw weer een frisse uitstaling. Op het dak zijn zonnepanelen en nieuwe installaties aangebracht. Nu staat er een moderne woonzorglocatie met een fijne woonplek voor de bewoners.”