Renoveren voor een woningcorporatie

Woningcorporatie

Wezep

18:16

20-02-2023

In opdracht van Delta Wonen startte Van Wijnen in Zwolle begin 2023 met een renovatieproject in Wezep. De huurwoningen in het drielaags appartementencomplex aan de Seringstraat krijgen een badkamer- en keukenvernieuwing.

Van Wijnen realiseert frisse badkamers en nieuwe keukens in de seniorenwoningen. Het oude materiaal is nogal gedateerd en het is hoog tijd voor een moderne upgrade. De douchevloer gaat eruit, leidingen worden keurig in de wand verwerkt en er komt nieuw, eigentijds tegelwerk. Ook brengen we nieuwe ventilatieboxen aan, die voldoen aan de eisen van de huidige tijd.

Seniorenwoningen

Vanwege de hoge leeftijd en kwetsbaarheid van een aantal bewoners is met de opdrachtgevers een aanpak opgezet die tot zo min mogelijk overlast leidt. Ook wordt de tijd genomen om de bewoners uit te leggen wat en waarom er gaat gebeuren. Hiertoe doen uitvoerder en de bewonersbegeleider een warme opname met elke bewoner.

Per woning geldt een doorlooptijd van een week. Het bouwteam werkt aan 4 woningen tegelijk.

Tijdelijke rustwoningen

Er zijn 4 wisselwoningen beschikbaar voor bewoners die even tot rust willen komen met een kopje koffie of niet in hun eigen woning willen slapen wanneer die verbouwd wordt. Deze wisselwoningen hebben al een nieuwe keuken en badkamer en hier kan gekookt, gedoucht of getoiletteerd worden. De rustwoning is ingericht door Moving-in.

Yvette Vreeburg, bewonersbelegeider vertelt over het traject; “Bij oudere bewoners kan het een onrustig gevoel opleveren als er verstoring is in hun leefomgeving en daarom nemen we de tijd om ze op hun gemak te informeren over de werkzaamheden. En in de wisselwoning kunnen ze alvast ervaren hoe hun nieuwe keuken er uit komt te zien!”

Jeroen de Boed

Vestigingsdirecteur Van Wijnen Zwolle

“Als van Wijnen Zwolle werken we al jaren samen met Delta Wonen om de bewoners een fijne woonomgeving te bieden. Delta Wonen neemt de belangen van haar huurders serieus en wij zijn blij dat wij daar een bijdrage in kunnen leveren”.