Samen met BDP selecteren we KCAP voor ontwerp multifunctioneel woongebouw in Katendrecht

Geen categorie

Rotterdam

00:00

01-01-2018

“We kijken uit naar de samenwerking met alle betrokkenen in het gebied. We gaan iets heel moois toevoegen aan Rotterdam!”

Samen met BPD ontwikkelen we circa 300 appartementen, commerciële ruimten en een ondergrondse parkeergarage aan de Brede Hilledijk in de Rotterdamse wijk Katendrecht. Onlangs selecteerden we KCAP Architects&Planners voor het ontwerp van het multifunctionele gebouw. “Na een zorgvuldige afweging hebben we in afstemming met de gemeente gekozen voor KCAP. De visie van KCAP op deze plek vertaalt zich in een ‘licht’ gebouw, met veel aandacht voor wonen, ontmoeten, groen in het gebouw en het leggen van verbinding met de openbare ruimte. Juist in dit soort hoogstedelijke gebieden is aandacht voor de mensen die in het gebouw verblijven van essentieel belang. Zo investeren we in een prettige woon- en verblijfsomgeving, waar de kans op sociale interactie groot is”, aldus Martijn Bus, ontwikkelaar bij Van Wijnen.

Positieve impuls

De afgelopen achttien jaar is Katendrecht van een ‘havengebied’ veranderd in een aantrekkelijk woon-, werk- en verblijfsgebied. Deze bijzondere plek is nog altijd vol op in beweging. De komende jaren transformeert De Pols van Katendrecht in een aantrekkelijk hoog-stedelijk gebied met meer dan duizend woningen en een nieuw winkelgebied. Met het huidige succes van ‘De Kaap’ en de vooraanstaande aanpak van de Pols, wordt Katendrecht naar een hoger niveau getild. Paul Becht, Ontwikkelmanager bij BPD: “De ambities hier zijn hoog. Je kunt alleen tot successen komen door een goede samenwerking met de gemeente, partners en stakeholders in het gebied.”

Hoogwaardige woon- en werkomgeving

De ontwikkelingsopgave ligt aan de Brede Hilledijk in De Pols van Katendrecht, de entree van de wijk. Het multifunctionele gebouw levert een substantiële bijdrage aan de ambitie om De Pols van Katendrecht te transformeren naar een hoogwaardige leef- en verblijfsomgeving. Renske van der Stoep, Architect bij KCAP: “We zijn heel blij en trots dat we geselecteerd zijn voor deze mooie opgave in onze stad. We kijken uit naar de samenwerking met alle betrokkenen in het gebied. Samen gaan we iets heel moois toevoegen aan Rotterdam!”