Samenwerken met Windesheim

Algemeen

Emmen

16:19

26-01-2023

Hogeschool Windesheim in Zwolle startte in september 2022 een nieuw oriëntatietraject voor hoogopgeleide statushouders met een technische achtergrond. Windesheim werkt hiervoor nauw samen met UAF (Universitair Asiel Fonds). En nu ook met Van Wijnen.

Saeed, een hoogopgeleide ingenieur uit Iran, bouwt verder aan zijn bestaan in Nederland, samen met zijn vrouw Nina. Ter voorbereiding op de Nederlandse arbeidsmarkt tekende Saeed daarom een stageovereenkomst. Per 1 februari 2023 start hij bij Van Wijnen Engineering in Emmen. Deze stage vormt onderdeel van het leertraject, waarin het accent ligt op zowel de Nederlandse taal & cultuur (NT2) als de oriëntatie op Techniek in de arbeidsmarkt binnen Nederland.

Ties Jan Dam

Adjunct directeur Van Wijnen Engineering Emmen

‘Geweldig dit initiatief! Samen bouwen wij aan ruimte voor een beter leven. Dat betekent inclusief. Deze samenwerking biedt ons de mogelijkheid maatschappelijk te kunnen bijdragen, op een manier die past bij ons als mens. Professionals zoals Saeed willen wij een kans bieden. Wij bouwen voort op de route die door Windesheim Zwolle reeds is ingeslagen en zijn blij met deze kans’.

Betrokken bij begeleiding van Saeed in dit oriëntatietraject en verbinding met Van Wijnen Engineering zijn vanuit Windesheim Alies Vlasbloem (NT2), Geert Doornbos (Techniek) en Tonnie de Haan (stagebegeleiding). Vanuit Van Wijnen werd de brug geslagen door Klaas Haasjes (accountmanager Learning & Development) en Brenda Goedhart (Procesmanager).

Meer weten over dit initiatief?

Heb je vragen of zie je mogelijkheden voor eenzelfde initiatief? Schroom niet en kom in contact met Klaas, Brenda of Tonnie: k.haasjes@vanwijnen.nl, tel: 06 100 05 791 & b.goedhart@vanwijnen.nl, tel: 06 201 57 135 of tt.de.haan@windesheim.nl, tel.: 088 – 4698953