Samenwerking ontwikkeling en realisatie Resort Corfwater in Petten

Recreëren

Petten

13:42

10-05-2023

150 luxe recreatiewoningen voor Resort Corfwater

Op steenworp afstand van het strand en het centrum van de badplaats Petten komt Resort Corfwater. De ontwikkelaar van dit luxe resort, het Nieuwe Strand Petten, heeft Van Wijnen het vertrouwen gegeven om samen de ontwikkeling en de realisatie van 150 luxe recreatiewoningen op deze plek naar een hoger niveau te brengen. Resort Corfwater bestaat daarnaast uit een bijzonder hotel met 240 kamers, 13 appartementen en experience centrum. Van Wijnen Recreatiebouw ondersteunt Het Nieuwe Strand Petten bij de ontwikkeling en Van Wijnen Heerhugowaard zet in een bouwteam haar expertise om de recreatiewoningen te realiseren. Kortom: een geweldige opdracht voor Van Wijnen.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en in de toekomst van de investeringsmogelijkheden?

Tussen het dorp Petten en het strand ligt nu de huidige Strandcamping Corfwater. Voor de gasten is deze locatie prachtig om te recreëren te midden van de Pettemerduinen met de zee op steenworp afstand. De locatie krijgt een complete metamorfose waar natuur en recreatie naadloos met elkaar worden verbonden. De camping wordt getransformeerd naar een eigentijds resort met een hotel, luxe villa’s en appartementen. De vakantiegangers kunnen hier het hele jaar door verblijven en profiteren van luxe en rust.

Samenwerken

Enkele jaren geleden zijn de ontwikkelaars van Het Nieuwe Strand Petten begonnen met de herontwikkeling van Resort Corfwater. Door de omvang en de ambities van het project, kan Het Nieuwe Strand Petten extra hulp goed gebruiken. De samenwerking met Van Wijnen was dan ook een logische stap. Van Wijnen heeft namelijk meer dan dertig jaar ervaring in de ontwikkeling en bouw van hoogwaardig recreatievastgoed.

Mike Schouten

Eigenaar Het Nieuwe Strand Petten

”Na een lang en intensief ontwerp- en ontwikkelproces kijken we ernaar uit dat we voor de realisatie van dit ambitieuze en unieke plan mede kunnen bouwen op de ervaring, kennis en kwaliteit die van Wijnen inbrengt”

Geweldige opdracht: Resort Corfwater

We zijn trots dat we een overeenstemming hebben bereikt in deze bijzondere opdracht aan de kust van Petten. Samen met Het Nieuwe Strand Petten pakt Van Wijnen Recreatiebouw de ontwikkeling van Resort Corfwater op. Daarnaast bouwt Van Wijnen Heerhugowaard het resort in een bouwteam met Stol Architecten, ingenieursbureau Goudstikker – de Vries, Mobius, Fenix en HB advies.

Wesly Verhaert

Vestigingsdirecteur Van Wijnen Heerhugowaard

“Dit zijn klussen waar je hart sneller van gaat kloppen. We kijken er naar uit om met het bouwteam dit grote en speciale project te realiseren” 
Feestelijk_moment_Corfwater

Feestelijke aftrap (van links naar rechts: Bertolt Daems, Wesly Verhaert, Gosse Dousma, Mike Schouten, Wim de Haan en Pepijn Koch)

Feestelijk aftrap van de samenwerking

Als aftrap van de samenwerking tussen Van Wijnen, Het Nieuwe Strand Petten en verschillende partners voor de ontwikkeling en bouw van Resort Corfwater, werd onlangs een gezellige barbecue georganiseerd op de locatie van het toekomstige resort. Tijdens de bijeenkomst werd het project feestelijk ingeluid en konden alle betrokken partijen kennis met elkaar maken. Als blijk van waardering en ter bevordering van de biodiversiteit biedt Van Wijnen een insectenhotel als cadeau aan. Het initiatief past bij de duurzaamheidsambities van het project waarbij gestreefd wordt naar een harmonieuze relatie tussen mens en natuur.  

Gosse Dousma

Directeur Van Wijnen Recreatiebouw

‘’Resort Corfwater wordt een unieke bestemming aan de Nederlandse kust. We zijn blij dat we ons samen met Het Nieuwe Strand Petten gaan inzetten voor deze bijzondere ontwikkeling en kijken uit naar een succesvolle samenwerking met alle partners.’’

Ook samen een recreatieproject ontwikkelen? Neem voor meer informatie contact op met Jason Slagter, ontwikkelingsmanager bij Van Wijnen Recreatiebouw.