Scholieren voor één dag de baas bij Van Wijnen

Algemeen

Maatschappelijk impact

Amsterdam

Breda

Heerenveen

Lelystad

15:46

02-06-2022

Directeuren van de vestigingen in Amsterdam, Breda, Lelystad en Heerenveen staan vandaag (donderdag 2 juni) voor één dag hun stoel af aan scholieren uit hun regio. De scholieren doen mee aan de Baas van Morgen, een initiatief van JINC, waarbij ze voor een dag proeven hoe het is om de baas te zijn. Ze leggen waardevolle contacten en zien hoe het er bij een bedrijf aan toe gaat. Het is een Bliksemstage die de wereld laat zien hoe belangrijk het is om in de toekomst te investeren.

‘De beste manier om erachter te komen wat je wilt en welk talent je hebt, is door het zelf te ervaren. JINC Baas van Morgen geeft kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen deze kans’, aldus Daniël Roos, directeur JINC. ‘Een kind een dag op de stoel van de baas levert twee vliegen in één klap: verfrissende ideeën voor een bedrijf en een onvergetelijke ervaring voor een kind.’

Dat beamen de deelnemende directeuren van Van Wijnen. ‘Heel erg mooi dat deze zes jonge talenten vandaag het roer overnemen op onze locaties. Het is heel leuk en leerzaam om een dag door hun ogen naar ons bedrijf te kijken. En we zijn blij dat we op deze manier jongeren kennis kunnen laten maken met het bedrijfsleven en de mogelijkheden in de bouw.’

Meliha en Denzel

In Amsterdam doen Meliha (14) en Denzel (13) mee. De twee zitten op de Open Scholengemeenschap Bijlmer. Directeuren Sjoerd Pronk en Steven de Vlugt nemen de twee mee naar verschillende projecten. Denzel en Sjoerd bezoeken verschillende klanten zoals woningcorporaties en kijken naar hoe Van Wijnen het contact met de klanten nog beter kan maken. Meliha en Steven buigen zich over de veiligheid in het Zandkasteel, een groot transformatieproject van Van Wijnen in Amsterdam-Zuidoost.

Bram

In Breda neemt Bram, leerling op het Tessenderlandt, voor één dag het stokje over directeur Peter Riemers. Ze bezoeken een nieuwbouwproject in Teteringen en een renovatieproject in Halsteren. Bram buigt zich die dag over de vraag hoe vanuit zijn perspectief zo’n renovatieproject nou het beste kan worden aangepakt.

Jade

In Lelystad neemt Jade (16) het stokje over van vestigingsdirecteur Michiel Terpstra. Het eerste wat onze jonge directeur te doen staat, is een afdelingsoverleg. Na afloop gaat Jade met een grote sleutel en bos bloemen door naar de kopers van een nieuwbouwappartement van het project Bataviahaven.

Naidely-Ann en Abeba

In Heerenveen draagt regiodirecteur Roelof Faber zijn directeurschap voor een dag over aan Naidely-Ann (16) en Abeba (15).Op kantoor keken de twee hun ogen uit toen ze zelf een woonkamer mochten ontwerpen. Veiligheid op de bouwplaats is ontzettend belangrijk en juist daarom hebben de meiden de dag afgesloten met een veiligheidscheck op de bouwplaats van ROC Friese Poort bij Ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten.

JINC en Van Wijnen zijn partner

JINC helpt kinderen van 8 tot en met 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Het JINC-programma leert hen solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Jaarlijks doen meer dan 63.000 basisschool- en vmbo-leerlingen mee aan activiteiten.

Van Wijnen is trotse partner van JINC. Van Wijnen draagt financieel bij om de JINC-projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach.