Sociaal ondernemerschap in de praktijk

Algemeen

Maatschappelijk impact

Sittard

16:26

19-03-2021

Onze Sittardse collega Donny Bruins is een succesvol voorbeeld van hoe wij sociaal ondernemen in praktijk brengen. Donny kreeg een aantal jaar geleden via de gemeente het aanbod om aan de slag te gaan als bouwvakhulp bij van Wijnen Sittard.

Deze harde werker verzorgt samen met zijn collega’s het mutatieonderhoud voor woningcorporatie ZOwonen. Hij voert zelfstandig lichte bouwkundige werkzaamheden uit en collega’s kunnen op zijn assistentie rekenen bij zwaardere klussen. Samen met zijn eerdere begeleider bij Van Wijnen ging Donny opzoek naar wat hij echt leuk vond. “Ik doe graag dingen zelfstandig,” gaf Donny aan.

Hij kreeg alle tijd en ruimte om te ervaren of deze werkplek daadwerkelijk bij hem paste. “Inmiddels zit ik al een hele tijd op mijn plek bij Van Wijnen,” vertelt Donny enthousiast. Donny is blij met zijn baan, zijn werk is erg afwisselend en hij heeft leuke collega’s. Zijn huidige begeleider Richard Penders vult aan: “We willen dat onze collega’s zich op hun gemak en zich thuis voelen en dat is gelukt. Dat is de sleutel tot succes.”

“Ik weet het zeker, deze kans zou ik niet overal krijgen, “ geeft Donny aan. Het was al snel duidelijk: “Deze harde werker ontwikkelde zich vakinhoudelijk razendsnel,” zegt Richard met een glimlach. Hij blinkt uit in timmerwerkzaamheden. Inmiddels heeft hij een opleiding tot timmerman afgerond. “Hij is een slimme jongen die veel in zijn mars heeft en echt iets van zijn toekomst wil maken. Hij is bereid daarvoor een stap extra te zetten en nieuwe dingen te leren. Wij zijn erg trots op hem,” aldus Richard.

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Van Wijnen Zuid is gecertificeerd voor PSO prestatieladder trede 2. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat we mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen en hen in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. En bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren we op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Ook dat verstaan wij onder ‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’