Sociaal ondernemerschap in de praktijk

Algemeen

Maatschappelijk impact

04:26

19-03-2021

Onze Sittards collega Donny Bruins is een succesvol voorbeeld van hoe wij sociaal ondernemen in praktijk brengen. Donny kreeg via de gemeente het aanbod om aan de slag te gaan als bouwvakhulp bij van Wijnen Sittard.

Deze harde werker verzorgt inmiddels samen met zijn collega’s het mutatieonderhoud voor woningcorporatie ZOwonen. Hij voert zelfstandig lichte bouwkundige werkzaamheden uit en collega’s kunnen op zijn assistentie rekenen bij zwaardere klussen. Samen met zijn begeleider, Ricardo Geurten, ging Donny opzoek naar wat hij echt leuk vond. “Inmiddels weet Donny dat hij graag dingen zelf doet”, aldus Ricardo.

We zijn gestart met een proefcontract, zodat Donny kan ervaren of deze werkplek daadwerkelijk bij hem past. “Inmiddels zit ik echt op mijn plek bij Van Wijnen”, vertelt Donny enthousiast. Ricardo vult aan: “Onze collega’s moeten zich op hun gemak voelen en dat is hier gelukt. Dat is de sleutel tot succes.”

Donny is blij met zijn baan, zijn werk is erg afwisselend en hij heeft leuke collega’s. “Ik weet het zeker, deze kans krijg ik niet overal”.  Ricardo ziet dat Donny zich vakinhoudelijk razendsnel ontwikkeld. Hij blinkt uit in timmerwerkzaamheden. Binnenkort start Donny met een opleiding voor timmerman. “Hij is een slimme jongen die meer in zijn mars heeft en ook echt iets van zijn toekomst wil maken. Hij is bereid daarvoor hard te werken en nieuwe dingen te leren. “

Donny Bruins

Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO)

Van Wijnen Zuid is gecertificeerd voor PSO prestatieladder trede 2. Het keurmerk Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO) maakt zichtbaar dat we mensen met een kwetsbare arbeidsmarktpositie ondersteunen en hen in onze eigen bedrijfsvoering een plek bieden. En bij voorkeur samenwerken met organisaties die dit ook doen of nastreven. Daarmee leveren we op duurzame wijze een bovengemiddelde bijdrage op het gebied van sociaal ondernemen. Ook dat verstaan wij onder ‘Samen bouwen aan ruimte voor een beter leven.’