Sociale huurwoningen Zaankwartier

Wonen

Woningcorporatie

Wormerveer

10:46

02-12-2022

Officiële ondertekening 198 sociale huurwoningen Zaankwartier

Betaalbaar en duurzaam wonen wordt realiteit in Zaankwartier in Wormerveer. De partijen Parteon, WormerWonen, Van Wijnen, Waterland Real Estate, Fijn Wonen en Gemeente Zaandam hebben hun handtekening gezet voor de komst van 198 sociale huurappartementen in deze wijk. Dit zijn appartementen van ons woonproduct Fijn Wonen voor woningcorporaties Parteon en WormerWonen. Met deze ondertekening is de komst van 198 appartementen voor het Zaankwartier dichterbij. Daarmee dragen we ons steentje bij aan het terugbrengen van het grote tekort aan betaalbare woningen in de regio Zaandam.

Sociale-huurwoningen-Zaankwartier
Tijdens het ondertekenmoment van de overeenkomst voor de realisatie van 198 sociale huurappartementen aan de Zaan in Wormerveer

John van Nimwegen van WormerWonen, Harry Platte van Parteon, Frank Klomp van Van Wijnen, Menso Oosting van Fijn Wonen, René Tuijn, wethouder Zaanstad en Feike van Reesema van WRE (v.l.n.r.)

Een nieuwe toekomst aan de Zaan

De voormalige meelfabriek Meneba in Wormerveer wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk: ‘Zaankwartier’. Dit is een ontwikkeling van Coöperatie De Vlyt UA en een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo. In totaal komen hier circa 680 gevarieerde woningen, commerciële ruimten en een hotel. Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, realiseert 198 appartementen.

Duurzame sociale huurwoningen Zaankwartier

De 198 appartementen zijn verspreid over drie gebouwen: waaronder een woontoren en twee galerijgebouwen. Deze woningen bestaan voor 25% uit tweekamerappartementen en voor de overige 75% uit driekamerappartementen. Door onze gerobotiseerde woningfabriek worden losse elementen, denk aan vloeren, wanden en gevels, gemaakt. Eenmaal op locatie worden er in een dag bijvoorbeeld twee appartementen geassembleerd inclusief de installatie van de technische ruimte voorzien van warmtepomp, toilet en badkamer. De appartementen zijn energiezuinig en zo optimaal mogelijk ingedeeld zodat wonen voor 1-, 2- en 3-persoons huishoudens in de hoogte mogelijk wordt.

Harry Platte

Directeur-bestuurder Parteon

“Het Zaankwartier bewijst dat het wél kan. Mooi, snel en betaalbaar wonen, fijn nieuws voor heel veel woningzoekenden”

Over Zaankwartier

De voormalige meelfabriek Meneba wordt getransformeerd naar een nieuwe gevarieerde woonwijk ‘Zaankwartier’. Met deze transformatie wordt Zaankwartier een bruisende wijk waar je kunt wonen, werken en recreëren aan de Zaan. In totaal komen hier 680 gevarieerde woningen met een combinatie aan huur- en koopwoningen, waaronder appartementen, grondgebonden gezinswoningen, loftwoningen. Daarnaast komen er ook commerciële ruimtes en een hotel. Het Zaankwartier is een ontwikkeling van Coöperatie De Vlyt UA. Dit is een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo.