Sociale huurwoningen Zaankwartier

Wonen

Woningcorporatie

Wormerveer

10:46

02-12-2022

Officiële ondertekening 198 sociale huurappartementen

Betaalbaar en duurzaam wonen wordt realiteit in Zaankwartier in Wormerveer. De partijen Parteon, WormerWonen, Van Wijnen, Waterland Real Estate, Fijn Wonen en Gemeente Zaandam hebben hun handtekening gezet voor de komst van 198 sociale huurappartementen in deze wijk. Dit zijn appartementen van ons woonproduct Fijn Wonen voor woningcorporaties Parteon en WormerWonen. Met de komst van deze appartementen dragen we ons steentje bij aan het terugbrengen van het grote tekort aan betaalbare woningen in de regio Zaandam.

Sociale-huurwoningen-Zaankwartier
Tijdens het ondertekenmoment van de overeenkomst voor de realisatie van 198 sociale huurappartementen aan de Zaan in Wormerveer

John van Nimwegen van WormerWonen, Harry Platte van Parteon, Frank Klomp van Van Wijnen, Menso Oosting van Fijn Wonen, René Tuijn, wethouder Zaanstad en Feike van Reesema van WRE (v.l.n.r.)

Een nieuwe toekomst aan de Zaan

De voormalige meelfabriek Meneba in Wormerveer wordt getransformeerd tot een nieuwe woonwijk: ‘Zaankwartier’. Een ontwikkeling van Coöperatie De Vlyt UA en een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo. In totaal komen hier circa 680 gevarieerde woningen, commerciële ruimten en een hotel. Door Fijn Wonen, het woonproduct van Van Wijnen, worden 198 appartementen gerealiseerd.

Duurzame sociale huurwoningen

In totaal worden er drie gebouwen gerealiseerd: een woontoren en twee galerijgebouwen. De woningen bestaan voor 25% uit tweekamerappartementen en voor de overige 75% uit driekamerappartementen. In onze gerobotiseerde woningfabriek worden losse elementen, denk aan vloeren, wanden en gevels, gemaakt. Eenmaal op locatie kunnen er in een dag twee appartementen geassembleerd worden inclusief de installatie van de technische ruimte voorzien van warmtepomp, toilet en badkamer. De appartementen zijn energiezuinig en zo optimaal mogelijk ingedeeld zodat wonen voor 1-, 2- en 3-persoons huishoudens in de hoogte mogelijk wordt.

Harry Platte

Directeur-bestuurder Parteon

“Het Zaankwartier bewijst dat het wél kan. Mooi, snel en betaalbaar wonen, fijn nieuws voor heel veel woningzoekenden”

Over Zaankwartier

De voormalige meelfabriek Meneba wordt getransformeerd naar een nieuwe gevarieerde woonwijk ‘Zaankwartier’. Een bruisende wijk waar je kunt wonen, werken en recreëren aan de Zaan. In totaal komen hier 680 gevarieerde woningen, commerciële ruimtes en een hotel. Dit is een ontwikkeling van Coöperatie De Vlyt UA, een samenwerking tussen Van Wijnen, Waterland Real Estate en Mecanoo.