Solar Sport One: Out of the Box innoveren met zonnebootraces

Stichting Solar Sport One creëert middels zonnebootraces een platform voor innovaties op het gebied van duurzaamheid.

Van Wijnen bouwt graag samen aan ruimte voor een beter leven. Voor nu én de toekomst. Dit betekent dat we verder kijken dan de huidige (woon)behoeftes en bouwmogelijkheden en dat we zuinig zijn op de wereld. We ontwikkelen gasloos, energiezuinig en liefst circulair vanuit de gedachte dat dit voor de aarde én de eindgebruiker de beste keuze is. Dat de bouwsector één van de grotere milieuvervuilers is, is ons een doorn in het oog. Wij hebben onszelf ten doel gesteld in 2025 100% toekomstbestendig te zijn en zetten op verschillende niveaus stappen om deze te behalen. Het ondersteunen van Stichting Solar Sport One is er één van.

Out of the Box innoveren
Stichting Solar Sport One creëert middels zonnebootraces een platform voor innovaties op het gebied van duurzaamheid. De races verbinden de thema’s techniek, jeugd, watersport en fun met elkaar en maken zo duurzaamheid cool en actueel. De teams optimaliseren de energieopbrengst van de zonnepanelen, verminderen middels nieuwe designs de waterweerstand steeds meer en monitoren de resultaten nauwkeurig. Ondanks of juist dankzij het wedstrijdelement blijven de teams continu vernieuwen. Zij gaan graag de technische strijd met elkaar aan en doen ook actief aan kennisdeling. De boten kunnen inmiddels snelheden van meer dan 50 km per uur behalen! De innovaties die met de out-of-the-box werkwijze aan het licht komen, zijn ook buiten het wedstrijdveld van meerwaarde en staan aan de basis van de benodigde verduurzamingsslag.

Sponsorcontract Solar Sport One 2018

Op dinsdag 12 juni zetten Marcelien Bos-de Koning van Solar Sport One en Peter Hutten, regiodirecteur van Van Wijnen Noord, hun handtekening onder een bijzonder sponsorcontract. Voor 2018 verbindt Van Wijnen haar naam aan dé zonnebootraces van Nederland. “Met name de stimulans van duurzaamheid, innovatie en ondernemerschap is voor ons aanleiding om de organisatie te steunen”, aldus Peter Hutten. Chief Solar Officer en voormalig Olympisch zeilster Marcelien Bos-de Koning is erg verheugd met de samenwerking. “Een techneut ben ik echt niet, maar het bouwen van zonneboten zijn zulke fenomenale trajecten voor iedereen in het team. Door het partnerschap met Van Wijnen kunnen we verder groeien en meer mogelijkheden creëren. Ik word enthousiast wanneer een doel vraagt om anders te denken. Laat Solar Sport One het platform zijn waar je alleen kan winnen door integraal om te denken.”

“Een techneut ben ik echt niet, maar het bouwen van zonneboten zijn zulke fenomenale trajecten voor iedereen in het team. Door het partnerschap met Van Wijnen kunnen we verder groeien en meer mogelijkheden creëren.”


Chief Solar Officer en voormalig Olympisch zeilster Marcelien Bos-de Koning

 

Racen in Purmerend, Groningen en Leeuwarden

Wij sponsoren drie opeenvolgende zonnebootraces, welke de komende weken zullen plaatsvinden in achtereenvolgens Purmerend, Groningen en Leeuwarden. Op zowel de vrijdagen als de zaterdagen vervullen de deelnemers verschillende wedstrijdonderdelen en verzamelen zo punten voor het World Championship. De deelnemers zijn afkomstig van MBO- en HBO opleidingen en universiteiten uit binnen- en buitenland. In Purmerend en Leeuwarden maken ook de vele teams van de Young Solar Challenge hun opwachting. Zij kunnen niet wachten om aan de start te verschijnen en hun prestaties aan het publiek te laten zien. Met het grote deelnemersveld, de mooie locaties en bovenal het enorme enthousiasme van de teams belooft het een duurzaam spektakel te worden.

Dit jaar vonden de zonnebootraces achtereenvolgens plaats in Purmerend, Groningen en Leeuwarden. Met 8 racedagen, meer dan 300 kilometer over water en top snelheden van 45 km/per uur was het een zeer geslaagde editie. Onderstaande beelden vanuit Leeuwarden geven de sfeer goed weer.

Via de websites van Solar Sport One en Young Solar Challenge vindt u meer informatie over de races, de teams en de organisatie.

Meer dan bouwen