Stallingsgarage Stadswerf Oostenburg

Wonen

Amsterdam

Heerhugowaard

08:53

28-06-2021

De semi automatische Stallingsgarage Stadswerf Oostenburg met 105 auto- en drie motorparkeerplaatsen gelegen op het nieuwe wooneiland Oostenburg in Amsterdam is verkocht aan de CV Stadswerf Oostenburg. CV Stadswerf Oostenburg is een Gronings investeringsvehikel dat de verhuur van de parkeerplaatsen aan particulieren en beleggers gaat verzorgen. Van Wijnen is verantwoordelijk voor de bouw van deze garage die begin 2022 zal worden opgeleverd.

Efficiëntie op z’n best

Het elektrische parkeersysteem maakt de garage uniek en voorziet in optimaal gebruik van de ruimte. Hierdoor worden er aanzienlijk meer parkeerplaatsen gerealiseerd in vergelijking tot een reguliere parkeergarage. Bovendien zorgt het slimme systeem ervoor dat iedere auto klaarstaat voor vertrek. Alle parkeerplaatsen zijn met laadpaalaansluiting voorbereid voor elektrisch laden.

“Dit soort innovatieve systemen zijn de toekomst. Vooral in steden als Amsterdam waar ruimte zeer schaars is zijn dit soort oplossingen van harte welkom”, vertelt Sylvester Snijder, Directeur van Steenwell Huisvesting B.V., de beherend vennoot van CV Stadswerf Oostenburg.

Geloof in dit gebied

De parkeergarage is half verdiept en wordt gerealiseerd onder de diverse blokken en op het binnenterrein tussen de diverse blokken. Op het dak wordt een complete binnentuin met onder andere groen en zitbanken gerealiseerd. De bouw van de parkeergarage is in een vergevorderd stadium.

“Wat echt bijzonder is: de aandeelhouder van de ontwikkelende partij heeft de garage inmiddels gekocht voor exploitatie”, vertelt Sander van der Wolf, Senior Projectontwikkelaar bij VORM. “Dit laat zien dat wij echt in dit gebied geloven. Hier begint de toekomst.”

Stadswerf Oostenburg

Oostenburg is een van de laatste binnenstedelijke herontwikkelingen in Amsterdam. Met behoud van de robuuste industriële signatuur worden hier totaal 550 nieuwe woningen en bijzondere ruimten voor ondernemers gerealiseerd. Oostenburg wordt een contrastrijke pandenstad met stoere en industriële architectuur, naar ontwerp van Paul de Ruiter Architects, Bastiaan Jongerius Architecten en Ronald Janssen Architecten.

In totaal realiseert Van Wijnen op kavel Stadswerf in opdracht van ontwikkelaars VORM en Steenwell 10 woonblokken met ruim 550 appartementen in alle soorten en maten. Lees hier meer over het project.

Bekijk hier meer van onze vestiging in Heerhugowaard.