Start bouw Het Slot van Diepstroeten

Algemeen

Groningen

09:20

22-03-2021

Woonpark Diepstroeten in Assen nadert voltooiing. In bijna zeven jaar tijd is Diepstroeten gegroeid naar een volwaardige woonwijk met meer dan vierhonderd gevarieerde nieuwbouwwoningen. Deze maand is de bouw van Het Slot van Diepstroeten gestart, dit appartementengebouw vormt het sluitstuk van de wijk. Om dit te vieren vond er vrijdag 19 maart een symbolische start handeling plaats. Stedenbouwkundige Luc Bos en TWA-architect Bauke Tuinstra begroeven samen een schatkist met persoonlijke aandenkens van de kopers onder de fundering van het appartementengebouw. 

De bouw van Het Slot van Diepstroeten is een bijzonder moment. Dit geldt niet alleen voor de kopers van de appartementen, maar ook voor de bewoners in de wijk, ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen, stedenbouwkundige Luc Bos, TWA Architecten, gemeente Assen en alle andere co-makers. Het Slot van Diepstroeten is namelijk de allerlaatste fase van Woonpark Diepstroeten. Dit bijzondere moment wordt gevierd met een symbolische start handeling. Luc Bos en Bauke Tuinstra hebben samen een schatkist begraven met daarin persoonlijke aandenkens van de kopers onder de fundering van het appartementengebouw.

Grondslag voor Diepstroeten

Negen jaar geleden startte Luc Bos met de eerste schetsen van Woonpark Diepstroeten. Deze werkte hij in nauwe samenwerking met Bauke Tuinstra en Van Wijnen Projectontwikkeling uit tot het definitieve ontwerp van de wijk. De fictieve geschiedenis van Luc Bos en de karakteristieke architectuurstijl van Bauke Tuinstra vormden samen de grondslag voor deze bijzondere woonwijk. ‘Op Woonpark Diepstroeten is het betekenisvol wonen,’ vertelt Luc Bos. Na jaren intensief samenwerken is het einde van de werkzaamheden in zicht.

Appartementen

Op de kruising van de Hendrik van Boeijenlaan en de Pronkridder wordt het Slot van Diepstroeten momenteel gebouwd. Dit appartementengebouw telt 23 verschillende koopappartementen, waarvan nog enkele ruime woningen beschikbaar zijn. Alle appartementen zijn uitgerust met een eigen balkon, minimaal twee slaapkamers en uiteraard een warmtepomp. Het Slot van Diepstroeten wordt naar verwachting begin 2022 opgeleverd, daarna is de wijk echt klaar.

Lees hier meer van onze vestiging in Groningen

Impressie et Slot van Diepstroeten