Start bouw multifunctioneel centrum Sintmapark Tolbert

Wonen

Zorg

Gorredijk

Tolbert

14:30

04-06-2021

Op vrijdag 4 juni 2021 ging de eerste paal van het nieuwe multifunctioneel centrum (MFC) op Sintmapark in Tolbert de grond in. De start bouw van het MFC is een speciaal moment voor zowel De Zijlen als ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen. Dit gebouw vormt het sluitstuk van de ontwikkel- en bouwwerkzaamheden voor De Zijlen. Deze start van de bouw is op een feestelijke, maar toch gepaste manier gevierd met de betrokkenen.

Schatkist met wensen

Op de plek waar het MFC straks staat, is op 4 juni een schatkist begraven in aanwezigheid van enkele cliënten van De Zijlen, Eric Zwennis, voorzitter Raad van Bestuur van De Zijlen, en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord en Oost. Deze schatkist met persoonlijke wensen en dromen over het MFC is in de fundering van het gebouw gelegd.

Bestuurder Eric Zwennis van De Zijlen: “De wens van De Zijlen is dat cliënten zoveel mogelijk, passend bij hun mogelijkheden, onderdeel zijn van de samenleving. We stimuleren dit op allerlei manieren, onder meer door bij dit nieuwe MFC de ontmoeting met elkaar te faciliteren. 
We bieden in het MFC niet alleen dagbesteding, maar ook een café en terras waar de ontmoeting centraal staat. We gaan bijvoorbeeld activiteiten organiseren waar cliënten, familie en buurtbewoners elkaar kunnen treffen. Zo zorgen we voor nog meer verbinding in de wijk. Daarbij wens ik iedereen, cliënten, verwanten, medewerkers en omwonenden veel plezier in het toekomstig MFC en het contact.”

Het eind is in zicht

Het gloednieuwe MFC ligt op een centrale plek in het park. Naast dagbesteding en een café, biedt het gebouw ook een nieuw onderkomen aan de medische dienst van De Zijlen. Van Wijnen Projectontwikkeling heeft in nauwe samenwerking met De Zijlen het zorginstellingsterrein van Sintmapark getransformeerd naar een inclusieve woonwijk met nieuwe zorgwoningen, instellingsaccommodaties en marktwoningen. Na een lange periode van herontwikkelen en bouwen is nu het eind in zicht. De werkzaamheden voor De Zijlen worden afgerond met het MFC. De verwachting is dat het MFC volgend jaar in de zomer wordt opgeleverd.

Lees verder over de ontwikkeling en bouw op Sintmapark: https://www.vanwijnen.nl/projecten/sintmapark/

Het einde van de herontwikkeling en bouw van Sintmapark Tolbert is in zicht