Start bouw Ons Stadsgezicht in Harderwijk

Nieuws

Harderwijk

13:59

08-07-2024

De contouren van de nieuwe wijk ‘Ons Stadsgezicht’ steken net boven het maaiveld uit. Een mooi moment om samen met gemeente Harderwijk en de toekomstige bewoner de start van de bouw te vieren.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst ontving de familie Reijerse, één van de trotse kopers van een woning in de nieuwe wijk, de gevelsteen ‘Waterfront’ uit handen van wethouder Edwin Enklaar en Maarten Reeze, adjunct-directeur van Van Wijnen Projectontwikkeling Midden. Vervolgens stond er een treintje klaar voor een rondje over de bouwplaats. Tot slot namen de stadsgidsen van Harderwijk de aanwezigen mee voor een stadssafari om Harderwijk te leren kennen.

Met een gevelsteen krijgt een woning een eigen gezicht

Het gebruik van gevelstenen komt uit de tijd dat er nog geen huisnummers waren. Een huis was te herkennen aan de gevelsteen, die vaak iets vertelde over het beroep van de bewoner van het huis. Nu heeft een gevelsteen vaak een meer symbolische betekenis. Zo ook deze, het bedwingen van het water. Erg toepasselijk voor Harderwijk dat in januari 1916 in gevecht was met het water toen de stadsmuur het op verschillende plekken begaf.

Werkzaamheden gestart

Ons Stadsgezicht’ wordt een wijk met diverse woningtypen voor verschillende doelgroepen. “We hebben bewust de ontwikkeling van deze wijk naar voren geschoven”, vertelt wethouder Enklaar. “Juist omdat hier wordt gebouwd voor verschillende doelgroepen.” De wijk kent ontmoetingsruimtes en groene binnenhoven die zorgen voor een sociaal en veilig leefklimaat. “Zowel de woningen als de buitenterreinen bouwen en richten we duurzaam in”, legde Maarten Reeze uit. “Ons Stadsgezicht wordt energiezuinig, biodivers, groen, klimaatbestendig en gasloos.”