Start bouw Plan Luyt in Assendelft

Algemeen

Assendelft

Heerhugowaard

16:23

10-12-2020

Donderdag 10 december is de bouw van 23 duurzame eengezinswoningen in Assendelft van start gegaan. In opdracht van woningcorporatie Parteon bouwt Van Wijnen Heerhugowaard 15 woningen aan de Willem Sijpesteijnstraat en 8 woningen aan de Dorpsstraat. De woningen worden volledig gasloos en opgeleverd met een warmtepomp en zonnepanelen.

Op het terrein van de voormalige Zaanlandsche IJsfabriek en later Luyt Metaalwaren komen sociale huurwoningen en vrije sector huurwoningen. “Wij creëren hiermee een mooi aanbod aan betaalbare woningen voor gezinnen in Assendelft. Deze duurzame woningen hebben een laag energieverbruik en dat zullen onze toekomstige huurders ook merken in hun woonlasten.”, aldus Henk Hagedoorn, projectleider bij Parteon.

Gasloos bouwen en duurzaam wonen

De bouw van de woningen is in handen van Van Wijnen. Erwin Verburg, commercieel manager Van Wijnen Heerhugowaard: “Wij zijn verheugd om te starten met de bouw van de eengezinswoningen in Assendelft. We hebben ruime ervaring met de bouw van gasloze en energiezuinige woningen. De woningen van Plan Luyt krijgen een warmtepomp en zonnepanelen.”

Ontwerp woningen

FKG architecten aan de Zaan heeft de eengezinswoningen met mansardekappen ontworpen. De woningen zijn met oog voor de omgeving ontworpen. Het karakteristieke uiterlijk past bij omliggende bebouwing, waar mansardekappen vaker terugkomen. De duurzame 4-kamerwoningen hebben een gebruiksoppervlakte van ca. 100 m2.

Planning

Naar verwachting worden de woningen in het vierde kwartaal van 2021 opgeleverd. In het najaar worden de woningen aangeboden voor de verhuur.

Plan Luyt impressie