Start bouw tweede fase nieuwbouwwoningen in Houtribhoogte in Lelystad

Wonen

Lelystad

16:21

25-10-2022

Op vrijdag 30 september vierde ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen Lelystad samen met de kopers de start bouw van hun nieuwe woning in Houtribhoogte in Lelystad. De kopers hebben een flessenpost onder de fundering van hun toekomstige woonplek begraven. De tweede fase nieuw te bouwen woningen in Houtribhoogte telt 43 gevarieerde groeiwoningen.

De bestaande woonwijk Houtribhoogte in Lelystad krijgt momenteel een uitbreiding. Van Wijnen bouwt 66 nieuwbouwwoningen naast de huidige woningen. In maart startte de bouw van de eerste fase woningen. Nu wordt de tweede fase, die 11 vrijstaande en 32 halfvrijstaande woningen telt, gebouwd. De start bouw van deze nieuwste fase werd op vrijdag 30 september gevierd met de kopers. Zij hebben een persoonlijk aandenken achtergelaten in een fles en deze zelf begraven onder de fundering van hun toekomstige woning.

Succesvol woonconcept

Met succes gingen de 66 woningen vorig jaar in verkoop. ‘Woningzoekers stonden in de rij voor de 66 woningen,’ vertelt Piet van Slochteren, verkoopmanager bij Van Wijnen, enthousiast. ‘Dat komt door het uitgekiende keuze- en groeiconcept. Mensen kunnen zelf hun halfvrijstaande of vrijstaande woning vanuit een basiswoning laten groeien en indelen. De plek zelf is ook bijzonder. Je woont hier in een duinlandschap dicht bij Houtribhaven. Daarom heeft het project de toepasselijke naam Duin en Water.’

Binnenkort in verkoop

Mensen die ook zelf hun woning naar wens willen laten groeien in een duinlandschap hebben geluk: binnenkort gaan fase 3 en 4 in verkoop met in totaal ruim 50 nieuwbouwwoningen. Zij kunnen voor meer informatie kijken op de website www.duinenwaterlelystad.nl.