Start bouw Weideveen in Veenendaal

Wonen

Veenendaal

14:30

10-11-2022

Weideveen Veenendaal

In Veenendaal-Oost ontwikkelt en bouwt Van Wijnen het deelproject Weideveen. Op een weids en langgerekt eiland komt een kleinschalig nieuwbouwproject met vier twee-onder-een-kapwoningen, zeven vrijstaande woningen in twee typen en achttien luxe huurappartementen. Eerder startte al de bouw van de huurappartementen, maar nu zijn ook de grondgebonden woningen aan de beurt. De bouw van deze woningen is gevierd met de toekomstige bewoners. Zij gaven op vrijdag 4 november zelf het startsein van de bouw door een piketpaaltje te slaan op de plek waar zij straks gaan wonen.

De start bouw van je eigen woning is altijd een bijzonder moment. Daarom werden alle kopers uitgenodigd op de bouwlocatie om samen te proosten op een voorspoedige bouw. Zij gaven zelf het officiële startsein door een piketpaaltje te slaan op de plek van hun toekomstige woning.

Royaal wonen

In totaal ontwikkelt en bouwt Van Wijnen achttien luxe huurwoningen maar ook elf ruime grondgebonden gezinswoningen waaronder vier twee-onder-een-kapwoningen en vier vrijstaande woningen en drie extra royale vrijstaande woningen. Alle woningen hebben veel woonruimte en liggen op grote kavels. Ze bieden alle gemakken voor gezinnen en comfortzoekers. 

Van historische veenkolonie tot duurzame woonwijk

Weideveen is het nieuwste deelplan in de gewilde jonge woonwijk Veenderij in Veenendaal-Oost. Het waterrijke karakter is van oudsher kenmerkend voor deze omgeving. Niet voor niets verwijst de naam Veenderij naar de oorsprong van Veenendaal als veenkolonie. Waar ooit turf werd ontgonnen als brandstof in plaats van hout, is in Veenderij straks stadsverwarming het duurzame alternatief voor gas.

Het Venetië van Veenendaal

De wijk Veenderij wordt ook wel het Venetië van het Noorden genoemd. De woningen liggen namelijk op verschillende wooneilanden die met elkaar verbonden zijn door bruggetjes. Ook alle woningen van Weideveen liggen aan of bij het water. Dat maakt het zo’n bijzondere woonplek.