Start bouw woningen Gorredijk

Wonen

Gorredijk

11:59

06-10-2022

Startsein bouw nieuwbouwwoningen Nij Loevestein Gorredijk

Nij Loevestein is het jongste nieuwbouwproject in de wijk Loevestein in Gorredijk. Op woensdag 5 oktober 2022 werd de komst van 40 nieuwe woningen in de wijk gevierd samen met de toekomstige bewoners. Anko Postma (wethouder gemeente Opsterland), Arjen Oosting (directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord) en Redmer Dijkstra (accountmanager Fijn Wonen) gaven het startsein voor de bouw. Dit moment werd gevierd door het plaatsen van een reuzestekker .

Uitbreiding van Gorredijk

Wethouder Anko Postma van de gemeente Opsterland is blij met de uitbreiding van het woningaanbod in Gorredijk. “Dit mooie project is een aanwinst voor het dorp. Het komt tegemoet aan de forse vraag naar nieuwe huizen. Daarnaast bevordert het de doorstroming op de woningmarkt. Daar profiteert iedereen van.” In Gorredijk staat de komende tijd meer op stapel, aldus de wethouder. “We werken hard aan nieuwe woonbuurten, maar ook aan belangrijke voorzieningen voor de inwoners.” Postma kijkt terug op een goede samenwerking met Van Wijnen. “Het is voor ons een belangrijke en vertrouwde partner.”

Fijn Wonen

In Nij Loevestein Gorredijk komen 16 Fijn Wonen-woningen. Deze woningen zijn kant-en-klare woningen die op locatie worden samengesteld. Redmer Dijkstra, accountmanager Fijn Wonen: “Alle onderdelen die nodig zijn voor de Fijn Wonen-woningen, van vloeren tot wanden en gevels, komen als losse onderdelen uit onze woningfabriek. Door deze bijzondere manier van bouwen kunnen we snel woningen realiseren en ervoor zorgen dat steeds meer mensen een fijn huis en thuis krijgen.”

De bouw van de woningen vindt plaats in twee bouwstromen. Als eerste is het grondwerk van de 16 Fijn Wonen-woningen eind september gestart.

Start-bouw-Nij-Loevestein
Redmer Dijkstra (accountmanager Fijn Wonen), Arjen Oosting (directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord) en Anko Postma (wethouder gemeente Opsterland) geven het startsein voor de bouw van Nij Loevestein. Als symbolische handeling hebben zij een stekker in het stopcontact gestoken.