Start bouw woningen Gorredijk

Wonen

Gorredijk

11:59

06-10-2022

Startsein bouw nieuwbouwwoningen Nij Loevestein

Nij Loevestein is het jongste nieuwbouwproject in de wijk Loevestein in Gorredijk. Op woensdag 5 oktober 2022 werd de komst van 40 nieuwe woningen in de wijk gevierd samen met de toekomstige bewoners. Anko Postma (wethouder gemeente Opsterland), Arjen Oosting (directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord) en Redmer Dijkstra (accountmanager Fijn Wonen) gaven het startsein voor de bouw door het plaatsen van een reuzestekker.

Uitbreiding van Gorredijk

Wethouder Anko Postma van de gemeente Opsterland is blij met de uitbreiding van het woningaanbod in Gorredijk. “Dit mooie project is een aanwinst voor het dorp. Het komt tegemoet aan de forse vraag naar nieuwe huizen en het bevordert de doorstroming op de woningmarkt. Daar profiteert iedereen van.” In Gorredijk staat de komende tijd meer op stapel, aldus de wethouder. “We werken hard aan nieuwe woonbuurten en aan belangrijke voorzieningen voor de inwoners.” Postma kijkt terug op een goede samenwerking met Van Wijnen. “Het is voor ons een belangrijke en vertrouwde partner.”

Fijn Wonen

In het plan komen 16 Fijn Wonen-woningen. Dit zijn kant-en-klare woningen die op locatie worden samengesteld. Redmer Dijkstra, accountmanager Fijn Wonen: “Alle onderdelen die nodig zijn voor de Fijn Wonen-woningen, van vloeren tot wanden en gevels, komen als losse onderdelen uit onze woningfabriek. Door deze bijzondere manier van bouwen kunnen we snel woningen realiseren en ervoor zorgen dat steeds meer mensen een fijn huis en thuis krijgen.”

De bouw van de woningen vindt plaats in twee bouwstromen. Het grondwerk van de 16 Fijn Wonen-woningen is eind september gestart.

Start-bouw-Nij-Loevestein
Redmer Dijkstra (accountmanager Fijn Wonen), Arjen Oosting (directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord) en Anko Postma (wethouder gemeente Opsterland) geven het startsein voor de bouw van Nij Loevestein