Start bouw appartementencomplex in Beetsterzwaag

Wonen

Beetsterzwaag

Gorredijk

11:00

26-01-2021

Met het begraven van een schatkist gaven wethouder Anko Postma van gemeente Opsterland en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord Oost symbolisch het startschot voor de bouw van appartementencomplex De Rozentuin in Beetsterzwaag. Vanwege de corona-maatregelen was het niet mogelijk om de kopers te treffen. Wel ontvangen de kopers binnenkort een video waarop de schatkist en een videoboodschap van de beide mannen te zien is.


De bouw van De Rozentuin, een appartementencomplex met 13 luxe appartementen in het Van Lyndenpark in Beetsterzwaag, is het sluitstuk voor de ontwikkelingen en bouwwerkzaamheden in het Van Lyndenpark. Op maandag 25 januari werd een schatkist met persoonlijke aandenkens van de kopers begraven. Daarnaast proostten Anko Postma, wethouder gemeente Opsterland en Arjen Oosting, directeur Van Wijnen Projectontwikkeling Noord Oost samen op een gepaste afstand op een voorspoedige bouw.

Gevarieerde wijk

De afgelopen tien jaar heeft Van Wijnen in nauwe samenwerking met gemeente Opsterland een gevarieerde woonwijk gebouwd en samen met woningcorporatie Elkien ontwikkeld in het Van Lyndenpark in Beetsterzwaag. Het totale plan telt 65 nieuwbouwwoningen waaronder rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen, huur- en koopappartementen en vrije kavels.

Wonen in het groen

Met de ontwikkeling en bouw van het appartementengebouw De Rozentuin zet Van Wijnen de kroon op het werk. ‘Met ons gevarieerde aanbod is het voor iedereen mogelijk om op een prachtige, groene plek in Beetsterzwaag te wonen. We zijn trots dat we het hele project kunnen afronden met zo’n prestigieus appartementencomplex,’ vertelt Arjen Oosting.

Binding met Beetsterzwaag

‘Het is jammer dat we de nieuwe bewoners nu niet hebben kunnen ontmoeten,’ laat wethouder Anko Postma weten. ‘Vooral omdat de kopers uit verschillende streken in Nederland komen, maar wel allemaal op één of andere manier een binding hebben met Beetsterzwaag of de gemeente Opsterland. Hoe dan ook wensen we alle kopers alvast veel woonplezier op deze prachtige locatie.’

Realisatie

Van Wijnen is gestart met de graafwerkzaamheden en eind deze maand gaan de eerste palen de grond in. Naar verwachting is het appartementencomplex in 2022 klaar, dan worden de appartementen opgeleverd aan de nieuwe bewoners

Rozentuin voorgevel impressie