Start nieuwbouwproject De Blauwe Hoek in Doornenburg

Nieuws

Wonen

Doornenburg

17:09

03-07-2024

In juni 2024 was de start van de bouw van De Blauwe Hoek in Doornenburg. Dit nieuwbouwproject omvat 26 woningen, bestaande uit 10 Boerderijwoningen, 8 Schuurwoningen en 8 Loodswoningen. Het ontwerp is een knipoog naar de traditionele boerenerven van vroeger, maar dan duurzaam, energiezuinig en met het comfort dat je van een hedendaagse woning mag verwachten.

Bij de feestelijke opening kregen de toekomstige bewoners een blik op hun woningkavel. Hoewel deze plek momenteel nog leeg is, wordt verwacht dat er in de zomer van 2025 gewoond kan worden. De 10 Boerderijwoningen, met twee slaapkamers en een compacte zolder, zijn ideaal voor starters. De 8 Schuurwoningen, met drie slaapkamers en een zolder, zijn bedoeld voor gezinnen. De 8 Loodswoningen zijn levensbestendig, met een slaapkamer en badkamer op de begane grond, waardoor ze perfect zijn voor senioren.

Iedere woning wordt voorzien van een vloerverwarming en met het toegepaste energiesysteem, is het ook mogelijk om de woning te koelen. Elke woning wordt bovendien uitgerust met een balansventilatie met warmte terugwinning (WTW). De Boerderijwoningen worden standaard uitgerust met PV-panelen om te voldoen aan de BENG-eisen. De Schuurwoningen en Loodswoningen voldoen zonder panelen aan de BENG-esien. Hierdoor zijn de woningen duurzaam en energiezuinig.

Bewoners Boerderijwoning
Bewoners Schuurwoning
Bewoners Loodswoning