Start verkoop 18 halfvrijstaande woningen Duin en Water Lelystad

Wonen

Lelystad

08:45

22-04-2021

Midden in het duinlandschap van Houtribhoogte in Lelystad komt het nieuwbouwproject Duin en Water met in totaal 122 nieuwbouwwoningen. In de eerste fase ontwikkelt en bouwt Van Wijnen 44 halfvrijstaande en vrijstaande woningen waarvan er sinds dinsdag 20 april 18 halfvrijstaande woningen in verkoop zijn gegaan. Duin en Water biedt kopers een uniek woonconcept het is hier mogelijk om in een groeiwoning in een rustige en natuurrijke omgeving te wonen.

Direct achter de dijk van het IJsselmeer, ter hoogte van jachthaven Deko Marina in Lelystad, ligt woonpark Houtribhoogte. Deze locatie te midden van een groot duingebied krijgt een nieuw deelplan: Duin en Water. Het hele terrein van 24 hectare is gemeenschappelijk eigendom van alle bewoners en wordt beheerd en onderhouden door een stichting. De bewoners hebben hier een heel park als gezamenlijke achtertuin.

‘Sinds dat corona intrek heeft genomen, zien we andere trends op de woningmarkt,’ vertellen De Boer Makelaardij, Kam & Bronotte makelaars en Van der Linden Makelaardij. ‘Mensen vinden het minder belangrijk dat werk dicht bij hun woonplek is door de mogelijkheid om thuis te werken. Daarnaast zoeken ze steeds vaker naar een woning dicht bij de natuur. Door deze verschuiving is er meer interesse in woningen in het groene en waterrijke Lelystad. Ook is de vraag naar nieuwbouw op deze plek erg groot, dit komt enerzijds door de enorme schaarste op de markt en anderzijds doordat mensen duurzamer willen wonen. Bij Duin en Water zien we deze grote belangstelling terug.’

Start verkoop

Op dinsdag 20 april 2021 is Van Wijnen Projectontwikkeling gestart met de verkoop van de eerste 18 halfvrijstaande woningen. In deze zogeheten groeiwoningen bepalen de kopers zelf door de vele op- en aanbouwmogelijkheden hoe hun woning eruitziet. Het is mogelijk om de tweelaagse basiswoning te laten groeien met bijvoorbeeld een extra woonlaag, levensloopgeschikte aanbouw, stenen garage of een dakterras. Vanzelfsprekend zijn de woningen duurzaam en uitgerust met een warmtepomp en vloerverwarming. Geïnteresseerden kunnen zich tot uiterlijk vrijdag 7 mei 12.00 uur inschrijven voor een woning via de website www.duinenwaterlelystad.nl.