Startsein voor nieuwbouw 35 sociale huurappartementen Westerpark Schagen

Woningcorporatie

Heerhugowaard

Schagen

09:58

03-03-2021

Dinsdag 2 maart onthulden wethouder Jelle Beemsterboer van de gemeente Schagen en Stefan van Schaik, directeur-bestuurder van woningcorporatie Wooncompagnie, het bouwbord aan het Westerpark in Schagen. Hiermee gaven ze het startsein voor de nieuwbouw van 35 sociale huurappartementen die wij realiseren.

Het project aan het Westerpark is ontwikkeld door Wooncompagnie en Van Wijnen,  ontworpen door Venster Architekten in samenwerking met Bastiaan Jongerius Architecten. Het complex bestaat uit 35 gelijkvloerse driekamerwoningen, gelegen op de begane grond, eerste, tweede en derde verdieping. Alle woningen krijgen een eigen parkeerplaats in de parkeergarage, die zich onder de woningen bevindt. Daarnaast komen er in de parkeergarage en buiten nog openbare parkeerplaatsen.

Ontwikkelaar en bouwer Van Wijnen uit Heerhugowaard start in april met de bouw en verwacht de oplevering in het voorjaar van 2022. Wesly Verhaert, vestigingsdirecteur Van Wijnen: ‘De samenwerking met Wooncompagnie en de gemeente Schagen gaat prettig en zeer voortvarend. Samen gaan we voor appartementen van kwaliteit. We zijn blij dat we met deze ontwikkeling in Schagen bij kunnen dragen aan betaalbare woningen in Noord-Holland.’

Enorme vraag betaalbare woningen

Wethouder Jelle Beemsterboer beaamt dit volmondig: ‘Voor iedere vrijkomende woning in de gemeente Schagen komen er gemiddeld 206 reacties. ‘Bij iedere woning die vrijkomt zijn er gemiddeld 205 woningzoekenden die te horen krijgen dat zij wederom moeten wachten, en dat doen zij soms al meer dan vijf jaar. De vraag naar betaalbare huurwoningen is echt enorm. We zijn dan ook verheugd dat we nu met de bouw van deze 35 appartementen aan de westkant van Schagen van start kunnen’.

Directeur-bestuurder Stefan van Schaik haakt hierop in: ‘In eerste instantie was het de bedoeling dat op dit terrein kantoorruimtes zouden verrijzen. Als je echter ziet hoe groot de vraag naar betaalbare woningen in Schagen is, dan is het min of meer logisch dat we voor woningbouw zijn gegaan. Al is het een druppel op een gloeiende plaat, alle beetjes helpen. Tel daarbij op dat de appartementen ook van goede kwaliteit zijn en je begrijpt dat als het project straks klaar is, Schagen er weer een mooie woonlocatie bij heeft’.

Inschrijving Woonmatch Kop van Noord-Holland

De woningen worden, tegen de tijd dat ze opgeleverd worden, geadverteerd op de website van Woonmatch Kop van Noord-Holland. De toewijzing van de huurappartementen wordt verzorgd door Wooncompagnie. Alleen mensen die staan ingeschreven kunnen reageren.