Voorbereidingen bouw Station Ede-Wageningen

Recreëren

Arnhem

Wageningen

12:08

19-08-2021

In Ede zijn wij samen vanuit de aannemerscombinatie EdeSpoort volop bezig met de voorbereidingen van de bouw van het nieuwe station en de aanleg van een nieuw fietsviaduct over het spoor. De bouw zorgt voor een veranderende omgeving, waarin wij tijdens de bouwfase te gast zijn. Daarom beperken we zoveel mogelijk negatieve gevolgen voor mens én natuur. De bouwplaats is immers ons visitekaartje.

De omgeving van station Ede-Wageningen is het leefgebied van o.a. de Hazelworm, een beschermde reptielensoort. Daarom plaatsen we amfibieschermen om ze te beschermen voor de bouwactiviteiten die we daar later dit jaar verrichten. Hazelwormen die nog binnen de schermen worden aangetroffen, verplaatsen we naar een nieuw leefgebied. Heb jij wel eens een Hazelworm gezien?

Het project betreft de vernieuwing van het station, twee nieuwe perrontunnels, een langzaamverkeersviaduct en vernieuwing van de spoorinfra in het stationsgebied. In opdracht van Spoorzone Ede (een samenwerking van Gemeente Ede, NS Stations en ProRail) voert aannemerscombinatie EdesPoort bestaande uit VolkerWessels Infrastructuur (Van Hattum en Blankevoort en VolkerRail) en wij de werkzaamheden uit. Samen werken we aan hoogwaardig openbaar vervoer!