Studentencampus ‘Campus Diemen Zuid’ breidt uit

Vandaag werd de uitbreiding van de huidige studentencampus ‘Campus Diemen Zuid’ in Diemen bekrachtigd op de PROVADA (de jaarlijkse vastgoedbeurs in de RAI in Amsterdam) met de ondertekening van een Ontwerp-, Bouw- en Onderhoudsovereenkomst tussen Van Wijnen en Greystar.

studentencampus-campus-diemen-zuid-breidt-uit

In januari 2013 transformeerde Van Wijnen kantorencomplex Diemervijver naar een studentencampus met 939 studentenwoningen en diverse voorzieningen. In het najaar van 2015 is Campus Diemen Zuid aangekocht door Greystar. Onderdeel van deze verkoop was de ‘parkeerlocatie’, waarop uitbreiding van de bestaande campus mogelijk is. De voorgenomen start van de realisatie is in het 4e kwartaal van dit jaar.

Uitbreiding campus met 774 appartementen
Van Wijnen is door Greystar geselecteerd om als gedelegeerd ontwikkelaar en aannemer een plan te ontwikkelen en te realiseren voor 774 appartementen, commerciële ruimtes, voorzieningen en een ondergrondse parkeergarage. In nauwe samenwerking en goed overleg met de gemeente Diemen is in opdracht van Van Wijnen door OZ architecten de uitbreiding voor de bestaande Campus ontworpen. Naast de uitbreiding van het aantal studentenkamers komen er ook appartementen voor short stay en young professionals. Deze laatste groep bestaat uit pas afgestudeerden, die aan het begin van zowel hun woon- als zakelijke carrière staan. Tenminste 30% van de appartementen wordt gemeubileerd verhuurd.

Gemeenschappelijke voorzieningen
Bij de uitbreiding is er veel aandacht voor gemeenschappelijke voorzieningen voor de bewoners. Zo beschikt het complex over een ruime ‘community space’ met een breed scala aan faciliteiten zoals 24-uur bemenste receptie, social lounge, game room, flexwerkplekken, vergaderruimten, kookstudio, wasserette, cinema, binnentuin en dakterras. Dit programma wordt aanvullend op de huidige voorzieningen en commerciële programma van 4.600 m2 toegevoegd.

Centrale ligging in Diemen
De locatie van het project ligt direct ten zuiden van het trein- en metrostation van Diemen Zuid. Aan de oostzijde van de locatie loopt de de Bergwijkdreef en ligt Holland Park. Aan de noordzijde ligt de Dalsteindreef. De zuidzijde van de locatie grenst aan Bergwijkpark.
Greystar is woninginvesteerder en assetmanager en is actief in meer dan 130 markten vanuit 20 kantoren in de V.S., U.K., Mexico en Nederland. Sinds de oprichting in 1993 worden in de V.S. momenteel meer dan 400.000 appartementen met een hoog voorzieningenniveau beheerd. Het aanbod bevindt zich tussen een hotel met alle service en een meer traditionele woning. Daarbij is het belangrijk dat de huurder in een prettige en veilige omgeving een zorgeloos leven kan leiden.

Meer dan bouwen