Teun voor één dag de baas in Heerenveen

Algemeen

Leren

Maatschappelijk impact

Heerenveen

14:17

06-06-2024

Een nieuwe bouwdirecteur voor Van Wijnen! Voor één dag dan. Teun deed mee aan de Baas van Morgen en proefde voor een dag hoe het is om in de schoenen van Niels van der Wouden te staan. Een dag vol indrukken voor de nieuwe baas. Zo bezocht hij de bouwplaats van het nieuwe Cambuurstadion voor een Safety Walk, zette hij zijn handtekening onder een fictief contract en dacht hij mee over hoe Van Wijnen zich kan positioneren als aantrekkelijke werkgever. Zomaar een paar highlights van deze geslaagde dag!  

De Baas van Morgen: vergroten kansengelijkheid op de arbeidsmarkt

Onder het initiatief ‘De Baas van Morgen’ van JINC worden scholieren, die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, gekoppeld aan directeuren, bazen en CEO’s uit het bedrijfsleven. Samen brengen ze een werkdag door, waarbij de leerling voor één dag de leiding heeft. Zo krijgen ze een inkijkje in het bedrijfsleven en doen ze waardevolle ervaring op voor de toekomst. Bovendien vergroten ze hun zelfvertrouwen, verbreden ze hun horizon en breiden ze hun netwerk uit, wat hun kansen op de arbeidsmarkt ten goede komt. 

Niels van der Wouden

Directeur bouw Van Wijnen Noord-Oost

Wat een gave ervaring om Teun voor één dag als Directeur Bouw te zien. Hij heeft een passie voor techniek en dat straalt hij ook uit. Dat komt in deze functie goed van pas. Tijdens de Safety Walk op de bouwplaats van het Cambuurstadion liet hij zien dat hij niet alleen oog heeft voor technische details, maar ook voor veiligheid!

Over JINC

JINC helpt kinderen van 8 tot en met 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Ze richten zich vooral op scholieren die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en minder rolmodellen. Het JINC-programma leert hen o.a. solliciteren, laat ze kennismaken met verschillende beroepen en helpt ze ontdekken welk werk bij hun mogelijkheden en talent past. Als trotse partner draagt Van Wijnen bij om de JINC-projecten mogelijk te maken. Zo zetten medewerkers zich o.a. in als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach, zoals bij de Baas van Morgen.