The Cube in Utrecht is opgeleverd, eerste studenten trekken in

Donderdag 30 september werd The Cube(The FIZZ) in Utrecht opgeleverd. Midden in de corona tijd begon Van Wijnen met de bouw van 639 appartementen, een fietsenkelder en 1000m2 aan publieke voorzieningen voor het studentenwooncomplex The Cube, vlakbij het winkelcentrum Overvecht. Een belangrijke ontwikkeling voor Utrecht door de grote vraag naar studentenhuisvesting. Vandaag trekken de eerste studenten al in hun nieuwe studio.

the-cube-in-utrecht-is-opgeleverd-eerste-studenten-trekken-in

Hoofduitvoerder Hans Merath is trots op het eindresultaat: “Ik kijk met veel plezier terug op de afgelopen anderhalf jaar. Ondanks de uitdagende coronatijd is het gelukt om negen maanden eerder op te leveren door altijd in oplossingen te denken. Ik ben trots op ons top bouwteam en het prachtige eindresultaat waarmee we zelfs de Coliving Award 2021 in de categorie “Building & Architecture” gewonnen hebben. Beter dan dit kunnen de studenten het niet krijgen. Een mooie ontmoetingsplek voor de nieuwe generatie met heel veel faciliteiten.”


Ideaal voor de Utrechtse student

De locatie, woningen en voorzieningen van The Cube sluiten naadloos aan op de wensen van de Utrechtse student. Het bouwblok ligt op de hoek van de levendige Brailledreef, op fietsafstand van het centrum en goed ontsloten met bus en trein. Het aanbod appartementen is gevarieerd: van zelfstandige appartementen met eigen faciliteiten als keuken en douche tot grotere studio’s voor o.a. stellen en PhD-studenten. Ook zijn er 12 woningen geschikt voor mindervaliden en 90 units gegroepeerd in woongroepen. De studenten kunnen tevens terecht in een modern ingerichte lounge en sfeervol ingerichte bibliotheek- en studieruimten. Bovendien heeft The Cube een sportfaciliteit, buitensportveld op 1e verdieping en twee wasbarren. En door de razendsnelle wifi-aansluiting past het gebouw perfect bij de hedendaagse student.

Ontworpen voor Healthy Urban Living

Studentenhuisvesting The Cube is vormgegeven als twee getrapt oplopende torens van vijftien verdiepingen, voorzien van twee opengewerkte uitsneden die lucht en activiteit in de gevel brengen. Het ontwerp sluit aan op Healthy Urban Living: de ambitie van de gemeente Utrecht, waarin een gezonde lifestyle en onderlinge verbinding centraal staan. Dit komt onder meer tot uiting in de getrapt oplopende buitenterrassen en diverse sportvoorzieningen zoals een bootcamp-track en fitnessruimte. Zij nodigen studenten uit tot een gezonde, actieve en sociale leefstijl. Grote ramen met Franse balkons, collectieve daktuinen en een prettige binnenplaats bieden een lichte en gezonde woonomgeving. De publieke ruimten in de plint, zoals het restaurant met leerbedrijf en de koffiebar met studielandschap, slaan een brug tussen de studenten en de huidige bewoners van Overvecht.

Meer dan bouwen