Toekomstbestendige zorgappartementen voor bewoners met verstandelijke beperking

“In de nieuwe studio kan de begeleiding mij makkelijker helpen bij de zorg. Was het morgen maar al zover!”

toekomstbestendige-zorgappartementen-voor-bewoners-met-verstandelijke-beperking

Aan de Wijnkoperstraat in Gorinchem ontwikkelen en realiseren we 36 appartementen voor bewoners van zorginstelling Philadelphia. De woningen voorzien in de zorg en behoefte van een ouder wordende doelgroep met verstandelijke beperking. Naast individuele zorgappartementen worden ook diverse gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd.

Toekomstbestendige woningen

De appartementen zijn gelegen op nabije afstand van het centrum, middenin de samenleving. Tijdens de planvorming speelde het verlengen van de levensduur van het gebouw een belangrijke rol. “We zien dat de zorg grote veranderingen doormaakt”, aldus Kim Toussaint, projectontwikkelaar bij Van Wijnen. “Samen met afnemer Cofinimmo Groep, Philadelphia, en Lengkeek Architekten en Ingenieurs hebben we het pand daarom zo ontworpen dat deze, mocht het nodig zijn, gemakkelijk is te transformeren naar 25 reguliere appartementen.”

Behoeften toekomstige bewoners

We hebben de woningen met zorg afgestemd op de wensen en behoeften van haar toekomstige bewoners. Er zijn diverse workshops georganiseerd en gesprekken gevoerd  met zorgverleners van Philadelphia. Ook de gemeente Gorinchem was nauw betrokken. Toekomstige bewoonster Tinie (71) woont al een tijdje in een appartement van Philadelphia, maar zal binnenkort verhuizen. Ze kijkt er erg naar uit. Tinie: “In de nieuwe studio  kan de begeleiding mij makkelijker helpen bij de zorg. Was het morgen maar al zover!”

Ontwerp middels Care Concept

De appartementen zijn ontworpen volgens het Care Concept van Van Wijnen en Lengkeek Architekten en Ingenieurs. Met het Care Concept kunnen partijen interactief een structuurontwerp maken voor gecombineerd zorgvastgoed. Hierdoor wordt de doorlooptijd verkort.
Voor meer informatie over het Care Concept kunt u contact opnemen met Michiel Kint via: 06 – 10 31 04 93.

Meer dan bouwen