Trotse sponsor van Sportbedrijf Deventer

Algemeen

Deventer

13:19

28-10-2021

Sinds jaar en dag is Van Wijnen Deventer vaste bouwpartner van Sportbedrijf Deventer: een lokale partner waar we ons graag maatschappelijk mee verbinden. Vrijdag 15 oktober hebben we die samenwerking bezegeld met het ondertekenen van de sponsorovereenkomst door Rob Plant van Van Wijnen Deventer en Maarten Kuiper van Sportbedrijf Deventer.

Hoe het begon

In 1993 startte de samenwerking met de nieuwbouw van misschien wel het bekendste gebouw in Deventer: De Scheg. Wie heeft er niet zwemles, schaatsles of een andere sport gevolgd. Sindsdien zijn we vaste bouwpartner voor systematisch onderhoud en verbouwingen. Als laatste realiseerden we de overkapping op de ijsbaan en verbouwden we een nieuwe kantine annex clublounge voor volleybalvereniging Avior.

Meer dan sponsoren

De invulling van de sponsorovereenkomst richt zich met name op de betrokkenheid bij de Marathon Cup van de KNSB waar Van Wijnen recentelijk haar naam aan verbonden heeft. Daarnaast kiezen we ook voor invulling met extra betekenis, waarin we samen initiatieven organiseren om maatschappelijke opgaves aan te pakken. We kijken naar mogelijke, verbindende activiteiten met mensen uit de buurt op de plekken waar we bouwen. Zo kunnen bijvoorbeeld kinderen uit een wijk schaatslessen nemen of ouderen uit een zorggebouw gebruik maken van het zwembad in De Scheg.

Edwin Brokelman, projectleider Van Wijnen Deventer: ‘Waar wij voor meer dan bouwen staan, staat Sportbedrijf Deventer voor meer dan bewegen. En samen willen we bouwen aan ruimte voor een beter leven. Die verbinding is er al sinds 1993 en wordt nu nog sterker door samen maatschappelijke opgaves aan te pakken.’

Maarten Kuiper, directeur van Sportbedrijf Deventer sluit zich hier volledig bij aan: ‘We zijn verheugd met deze samenwerking en dat een grote plaatselijke onderneming hiermee het belang van bewegen onderstreept’.

Sportbedrijf Deventer

Sportbedrijf Deventer initieert, beheert en exploiteert duurzame binnensportvoorzieningen, ondersteunt sportverenigingen en stimuleert inwoners waarvoor gezond bewegen (nog) geen tweede natuur is.Als lokale partner is Sportbedrijf Deventer betrokken bij uitdagingen waar de gemeente voor staat, zoals het verduurzamen, toegankelijk en het multifunctioneel maken van sportaccommodaties en maatschappelijke opgaves zoals het tegengaan van bewegingsarmoede, overgewicht en eenzaamheid.