Twee jaar gratis wonen in versterkte, verduurzaamde en verbeterde woning

In het Groningse Ten Post kochten we een voormalig postkantoor welke we versterkten, verduurzaamden en verbeterden. Het bouwproces nadert nu zijn einde en de woning is weer bijna klaar voor de toekomst. We bieden de woning gratis aan een Gronings gezin dat nu geen veilig thuis heeft aan.

twee-jaar-gratis-wonen-in-versterkte-verduurzaamde-en-verbeterde-woning

Middenin het aardbevingsgebied kochten wij een ruime eengezinswoning: het voormalige postkantoor in Ten Post. Samen met mede-initiatiefnemers QuakeShield en Urgenda onderzochten we hier de mogelijkheden om deze woning tegelijkertijd te versterken, verduurzamen en verbeteren. Dit doen we elk vanuit onze eigen expertise en vanuit een groot gevoel voor maatschappelijk belang. Wij erkennen de problematiek in het Groningse gebied en willen niet afwachten. We gaan de uitdaging aan en zetten de schouders eronder én met succes. De verbouwwerkzaamheden zijn bijna afgerond en de woning is klaar voor de toekomst.

Twee jaar gratis wonen

Alle beetjes helpen. Daarom stellen we de woning graag twee jaar lang gratis ter beschikking aan een Gronings gezin dat nu geen veilig thuis heeft. We hebben de woning goed geïsoleerd, gestoffeerd en voorzien van een nieuwe keuken. De woning is ruim van opzet, heeft bijvoorbeeld vier slaapkamers, is volledig vernieuwd en energieneutraal. Vanaf november kunnen de nieuwe bewoners hun verhuisdozen uitpakken en zich opmaken voor het openingsfeest in die maand.

We zijn op zoek naar bewoners die hun woonervaringen willen delen en die de deur een paar keer per jaar open willen zetten voor geïnteresseerden. Mensen die het gesprek over de duurzame toekomst van Groningen willen voeren met zowel een Kamerlid als de buurvrouw, met het CVW en de journalist, met de hypotheekverstrekker en de bouwer. En mensen die ook willen deelnemen aan ronde tafelgesprekken over de toekomst van Groningen. Deze gesprekken vinden aan huis plaats in de winkelruimte van het voormalige postkantoor.

De nieuwe bewoners

Inmiddels woont Hanneke van ’t Slot als enige tijd in de woning. Lees het interview met Hanneke hier

 

Meer dan bouwen