Niet één maar twee nieuwe bazen in Eibergen 

Maatschappelijk impact

Nieuws

Eibergen

Enschede

14:53

06-06-2024

De 12-jarige Darnell en Oscar uit Enschede traden voor één dag in de voetsporen van Marleen Mokkink, directeur Van Wijnen, vestiging Eibergen. En dat werken in de bouw veelzijdig is, werd snel duidelijk.  Zo werd het renovatieproject aan de Lintveldebrink in Enschede bezocht voor een praatje met onze vaklieden, bewonersbegeleider en een check op de voortgang. Snel naar kantoor Eibergen voor een warm onthaal én de lunch, een nadere kennismaking met collega’s en ondersteunen bij een paar belangrijke vraagstukken.  

Marleen Mokkink, “Met elkaar bedachten we een programma dat een mooie doorkijk geeft in mijn dagelijkse bezigheden. Een bouwbezoek, overleggen en meedenken over vraagstukken, ondertekening van een contract en natuurlijk samen lunchen horen daarbij. Andersom heb ik – dankzij de frisse blik van Darnell en Oscar – ook weer veel geleerd vandaag”.

De Baas van Morgen: vergroten kansengelijkheid op de arbeidsmarkt  
Onder het initiatief ‘De Baas van Morgen’ van JINC worden scholieren, die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken, gekoppeld aan directeuren, bazen en CEO’s uit het bedrijfsleven. Samen brengen ze een werkdag door, waarbij de leerling voor één dag de leiding heeft. Zo krijgen ze een inkijkje in het bedrijfsleven en doen ze waardevolle ervaring op voor de toekomst. Bovendien vergroten ze hun zelfvertrouwen, verbreden ze hun horizon en breiden ze hun netwerk uit, wat hun kansen op de arbeidsmarkt ten goede komt.