Twee nieuwe zorgvilla’s Rembrandterf in gebruik genomen

Wonen

Zorg

Heerhugowaard

11:54

13-06-2024

De twee nieuwe zorgvilla’s met in totaal 44 zorgstudio’s voor senioren met dementie – op het voormalig Hugo Oord terrein in Heerhugowaard – zijn in gebruik genomen. Alle samenwerkingspartners, bewoners, personeel en omwonenden vierden de opening in een feestelijke setting.

Van Wijnen Heerhugowaard heeft de stichting een tuinkas aangeboden die in de gezamenlijke binnentuin komt te staan. De gezamenlijke buitenruimte wordt verder aangelegd tot er straks een parkachtige binnentuin ontstaat. Pieter Raat streeft ernaar om bewoners actief betrekken bij de buurt en daar draagt de binnentuin aan bij. Bewoners van de woonzorgvilla’s ontmoeten hier straks de bewoners van de sociale en vrije sector-appartementen, omwonenden en kinderen van de basisschool.

Paul Jeroen Verkade

Kwartiermaker en zorgmanager

,,Een enorm woord van dank aan al onze ontwikkel- en samenwerkingspartners. De samenwerking verliep ongekend goed.’’

De zorgappartementen zijn ontwikkeld en gebouwd door De Pieter Raat Stichting i.s.m. Wiegerinck Architecten, AIG Care & Living, Van Wijnen, Propos Consultancy en INCO BV, Vervoort Meubelen, Frans Boots, IP Care, Erkamp Projectservice bv Gemeente Dijk en Waard, VGZ Zorgkantoor, Woonwaard Noordkennemerland, ING, Nederlandse Waterschapsbank (NWB Bank), Waarborgfonds voor de Zorgsector en anderen.

Pieter Raat, gaat op deze locatie nog meer en intensiever dan bij de andere woonzorglocaties, samenwerken met zogenoemde informele zorgverleners, zoals naasten, buren en vrijwilligers.