Tweede Editie Vitesse Cup van start

Algemeen

Maatschappelijk impact

Recreëren

Arnhem

09:50

30-05-2022

Wegens groot succes organiseren Vitesse Betrokken en Van Wijnen nogmaals de Vitesse Cup. Vrijdag 27 mei werd het project voor de tweede keer afgetrapt, ditmaal op de Geitenkamp en in Sonsbeek Noord om iets terug te doen voor de bewoners en de stad. De kinderen in de wijk zullen tijdens de Vitesse Cup wekelijks voetbalwedstrijden tegen elkaar spelen en leveren een maatschappelijk bijdrage binnen hun eigen wijk.

Van Wijnen Arnhem is momenteel bezig met de uitvoering van groot onderhoud aan woningen op de Geitenkamp en in Sonsbeek Noord. Deze werkzaamheden bestaan onder andere uit het uitvoeren van diverse groot onderhoud-werkzaamheden en het verbeteren van de Energie Index. In samenwerking met Vitesse Betrokken zullen wij bijdragen aan een fijne leefomgeving. 

Tijdens de Vitesse Cup kunnen de kinderen uit de buurt punten scoren waarmee zij uiteindelijk een Vitesse seizoenkaart kunnen verdienen. Ook kunnen zij extra punten behalen door maandelijks een maatschappelijke bijdrage te leveren aan hun eigen omgeving.  

De aftrap van de tweede Vitesse Cup was volgens Fabian Bovenlander, vestigingsdirecteur bij Van Wijnen Arnhem, een mooie start van het project. “Het is geweldig dat de Vitesse Cup voor de tweede keer wordt georganiseerd. De kids zijn blij van start gegaan met de eerste wedstrijden en de komende weken zullen er nog vele volgen. Als Van Wijnen Arnhem vinden wij het belangrijk om naast een onderhoudsproject in de wijk ook maatschappelijk betrokken te zijn, dit staat in lijn met onze missie. We hopen de jongens en meisjes van de buurt hiermee ook een stukje structuur en bewustzijn mee te geven.” 

Tim Verweij, Project Medewerker bij Vitesse Betrokken, heeft de eerste editie van de Vitesse Cup mogen organiseren dat destijds is gestart in Malburgen. “Tijdens dit project heb ik mogen meemaken wat voetbal voor jongeren in de wijken kan betekenen. Iedere week met volle passie en motivatie het veld op stappen ongeacht de winterse kou en regenbuien of de zomerse hitte. De bereidheid om te zorgen voor eigen omgeving heb ik zien groeien door de weken heen. Een project met veel potentie en een enorme toegevoegde waarde.” 

Ook RTV was aanwezig en legde de aftrap van deze tweede Vitesse Cup op een mooie manier vast. Bekijk de video hier.

Kijk voor meer informatie over dit project op Vitesse Betrokken