Tweede zorgcomplex ’t Boveneind bereikt hoogste punt

Zorg

Arnhem

Veenendaal

16:04

23-01-2023

Het tweede zorgcomplex van Zorggroep Charim heeft haar hoogste punt bereikt. Op vrijdag 20 januari jl. werd samen met betrokkenen, waaronder vaklieden, bewoners en zorgmedewerkers, stilgestaan bij dit heugelijke feit. Van Wijnen ontwikkelt en bouwt het gloednieuwe woonzorgcentrum ‘van A tot Z’, bestaande uit 103 woonzorg appartementen verdeeld over twee zorgcomplexen, voor ’t Boveneind, een locatie van Zorggroep Charim.

Integraal plan voor omgeving

De ontwikkeling en nieuwbouw zijn onderdeel van een groter gebiedsplan, waarbij ook gemeente Veenendaal, ontwikkelaar Zegers, Veenvesters en een CPO groep betrokken zijn. Bij de inrichting van het gebied is nadrukkelijk rekening gehouden met de hele omgeving. Het wordt een open en samenhangend geheel waar het voor iedereen plezierig wonen, ontmoeten en beleven is.

Van veranderende zorgvraag naar kwaliteitsimpuls voor de wijk

‘Het voormalig woonzorggebouw voldeed niet meer aan de huidige eisen die worden gesteld aan wonen met zorg’, vertelt Helen Geurts, projectleider vastgoed bij Charim. ‘We gaan nu van een groot pand naar twee gebouwen met kleinschalige appartementen en studio’s. De huiselijke sfeer vind je op elke verdieping terug. Zo maak en houd je de sociale interactie heel laagdrempelig. De nieuwbouw en ontwikkeling zorgt echt voor een kwaliteitsimpuls voor onze bewoners’. Evert Stumpel, projectontwikkelaar bij Van Wijnen, vult aan: ‘Kwaliteit van wonen staat centraal. Daarbij kijken we ook naar de directe omgeving. Door het aanwezige groen zagen we de potentie voor een ontspannen en parkachtig karakter. Het oude terrein, inclusief de hoek locaties van de gemeente en Zegers, transformeert naar een buurtpark waar wonen, zorg, ontmoeten en beleven samenkomen. Voor de bewoners van Charim én direct omwonenden’.

Voortgang

Het project verloopt in fases. We bouwen met zo min mogelijk overlast voor de bewoners, de zorgmedewerkers en omgeving. De eerste fase, het eerste zorgcomplex, werd in de zomer van 2021 opgeleverd. De verwachting is dat in de zomer van 2023 het complete plan, inclusief park klaar is.

Wil je meer weten over onze ontwikkel- en bouwopgaves?

Meer lezen over dit project?