Uniek Stork-Paviljoen Hengelo vol petflessen officieel geopend

Tijdelijk duurzaam en circulair paviljoen voor inwoners, bedrijven en andere organisaties

uniek-stork-paviljoen-hengelo-vol-petflessen-officieel-geopend

Op het voormalige Stork-terrein in Hengelo hebben we onlangs een markant bouwwerk geplaatst dat is opgebouwd uit duizenden gebruikte PET-flessen. Op de Open Monumentendag afgelopen weekend werd het paviljoen officieel geopend door Michiel de Wit, architect en initiatiefnemer van het Stork-paviljoen en Joziene van de Linde, directeur Van Wijnen Oost. Het duurzame en circulaire paviljoen wordt ter beschikking gesteld aan inwoners, bedrijven en andere organisaties in Hengelo totdat de locatie zijn definitieve bestemming krijgt, onder meer als woningbouwlocatie.

Transparant paviljoen

Het transparante paviljoen van PET-flessen, met afmetingen van 30 bij 6 meter, stond vijf jaar in Enschede waar het dienst deed als ontmoetingsplek en onderkomen voor workshops, cursussen en vergaderingen. Die stonden doorgaans in het teken van duurzaamheid, aandacht voor het milieu en anders bouwen. Ook in Hengelo staat het paviljoen er tijdelijk. De locatie maakt namelijk deel uit van een grootschalige gebiedsontwikkeling waarbij de voormalige fabrieksterreinen van Stork en Dikkers worden getransformeerd naar nieuw woon-, werk- en leefgebied. Op het terrein waar het Stork-paviljoen nu tijdelijk staat, het zogenaamde Lansinkveld-Noord, gaan we vanaf 2021 woningen en kleinschalige detailhandel realiseren.

Tijdelijk monument

Het Stork-paviljoen is ontwikkeld door stichting Loos.FM. Deze stichting is gespecialiseerd in tijdelijke monumenten in de openbare ruimte met een uitgesproken maatschappelijke functie. Deze stichting beheert de komende jaren het paviljoen en is aanspreekpunt voor de programmering en/of initiatieven vanuit belangstellenden. Tijdens de Open Monumentendag afgelopen 8 september was er een expositie te zien die in het teken stond van monumenten en doorlopend werd er in het paviljoen live muziek verzorgd door het naastgelegen kunst- en techniekcentrum Oyfo. Wil je meer weten over dit unieke project? Kijk dan op www.storkpaviljoen.nl.

Meer dan bouwen