Van start met verduurzamen en renoveren van 180 woningen in Braamberg & Schuttersberg in Arnhem

Wonen

Arnhem

12:10

11-04-2022

In opdracht van RVG Real Estate verduurzaamt en renoveert Van Wijnen Arnhem 180 woningen in Braamberg en Schuttersberg in Arnhem. Op dit moment zijn we druk bezig met 104 eengezinswoningen en boven- en onderwoningen in de wijk Braamberg. Maandag 28 maart zijn we hier enthousiast gestart met de eerste 4 woningen.

Wat doen we precies?

We maken de woningen energiezuiniger door isolatie, nieuwe dakbedekking voor de platte daken en mechanische ventilatie aan te brengen. Maar doen ook de nodige onderhoudswerkzaamheden, zoals het vernieuwen van de houten kopgevels, het herstellen van het voegwerk en het vervangen van dakramen en slechte dakpannen. Ook krijgen de woningen nieuwe sloten, vervangen we de zinken en loden flappen onder de dakbedekking, vervangen we de kunststof regenpijpen door zink – om ze weer in de oude monumentale staat te krijgen – en krijgt de buitenzijde een lik verf.

Het projectteam leidt alles dagelijks in goede banen.

Afvalscheiden

Ook op de bouwplaats houden we rekening met het milieu. We scheiden al het afval in aparte containers en afvalstromen. Zo kan veel van het afval weer gerecycled en hergebruikt worden.

Samen met: Stein installatiePeters van Ton schildersTakkenkampPeters GWW en Leidekkersbedrijf Koenders.