Van Wijnen Deventer enthousiasmeert jongeren voor een carrière in de bouw

Algemeen

Onderwijs

Brummen

Deventer

14:50

17-02-2023

De handjes van de jonge generatie kunnen we in de toekomst goed gebruiken. Want samen kunnen we veel mooie gebouwen realiseren om in te wonen, werken, leren, recreëren en zorgen. Daarom is het voor ons belangrijk om bij te dragen aan initiatieven waarbij jongeren kennis kunnen maken met de mogelijkheden in de bouw. Zo hebben diverse collega’s zich in januari en februari ingezet voor een bedrijfsbezoek, de Techniek Tastbaar Dag en een gastles.

Middelbare scholieren op bedrijfsbezoek

In januari kregen 27 havo- en vwo leerlingen een kijkje in de keuken bij onze locatie in Deventer. Zien zij zichzelf later in de bouw werken? Op die vraag kregen we mooie reacties, zoals ‘Ik had niet verwacht dat er zoveel verschillende functies binnen een bouwbedrijf zouden zijn’ of ‘Wat leuk om eens in het bedrijf te zien wat iedereen doet’. Een ander lijkt het erg leuk om een keer een dagje mee te lopen.

Collega’s Wilco Lobbert en Joost Koerkamp namen de leerlingen mee voor een rondleiding langs de verschillende afdelingen en bedrijfsonderdelen. Hopelijk hebben wij met ons verhaal en door te laten zien welke mogelijkheden er allemaal zijn binnen onze branche, de groep enthousiast kunnen maken voor een carrière in de bouw.

Techniek Tastbaar Dag

Op 3 februari stonden we met een aantal collega’s klaar om leerlingen kennis te laten maken met de wereld van de techniek tijdens de Techniek Tastbaar Dag Deventer op het Etty Hillesum Lyceum Marke Zuid. Wie het leuk vond, mocht ook zijn handen uit de mouw steken om een insectenhotel in elkaar te timmeren. We hebben veel scholieren gezien die het vak wel in hun bloed leken te hebben. Hopelijk mogen we hen over een aantal jaar verwelkomen in onze prachtige branche!

Gastles basisschool IMC Basis, locatie Kindcentrum Rivierenwijk Deventer

Op het Kindcentrum Rivierenwijk Deventer gaven wij op 8 februari een gastles. Onze collega’s Wilco Lobbert (senior projectleider), Wout Assink en Jos Timmer (timmermannen) namen de kinderen mee in de wereld van de bouw. Welke functies zijn er allemaal in de bouw? En hoe komt een woning eigenlijk tot stand? Maar ook vragen als hoe de dag van Wilco, Wout en Jos er uit ziet en waar een bus van een timmerman mee gevuld is. Aan het einde van de gastles werd er zelfs nog een gereedschapskistje in elkaar getimmerd. Want, er bestaat geen betere manier om de praktijk te ervaren dan door gewoon te doen!

Door een bijdrage te leveren aan deze initiatieven hopen wij jongeren een stap dichter bij de bouw te brengen. Er zijn zoveel mogelijkheden binnen onze branche. En er ligt een behoorlijke opgave waar wij de nieuwe generatie goed bij kunnen gebruiken. Op naar een mooie carrière in de bouw!

Ook interesse in een carrière in de bouw?

Neem contact op met Rob Plant, adjunct directeur Van Wijnen Deventer.

Rob Plant

Vestigingsdirecteur

0570-63 33 33
r.plant@vanwijnen.nl