Verbouwing NS Station Gouda

Recreëren

Werken

Deventer

12:39

28-10-2022

Van Wijnen Deventer realiseert verbouwing NS Station Gouda

Vanaf augustus 2022 realiseert Van Wijnen Deventer de verbouwing van het NS Station in Gouda. “We geven het station hiermee een nieuw uiterlijk en maken het gebouw toekomstbestendig” vertelt Michel Lobbert, junior projectleider bij Van Wijnen Deventer. Tijdens dit project wordt gefocust op duurzaam gebruik van de bestaande bouwmaterialen en wordt overlast voor de treinreizigers tot een minimum beperkt.

Hoge kwaliteit en toekomstbestendige materialen

Het bestaande dak wordt vervangen voor een constructie van zink. Dit is een upgrade die het hele station een nieuwe look geeft. Daarnaast is het materiaal ook nog eens toekomstbestendig, onderhoudsvrij en de bestaande materialen worden gerecycled.

NS Station Gouda verbouwt door Van Wijnen
NS Station Gouda verbouwt door Van Wijnen
NS Station Gouda verbouwt door Van Wijnen

Overlast voor treinreizigers tot een minimum beperkt

Tijdens de bouw wordt overlast voor de treinreizigers tot een minimum beperkt. Iets wat voor Van Wijnen vanzelfsprekend is: “zo werken we bijvoorbeeld niet in het reizigersgebied tijdens spitsuren en zorgen we voor goede wegbewijzering en informatievoorziening voor reizigers zodat deze geen last hebben van de werkzaamheden.” aldus het team wat bij Van Wijnen aan de NS projecten werkt.  

Langdurige samenwerking met NS

NS en Van Wijnen zijn inmiddels geen onbekenden meer van elkaar, de samenwerking gaat zelfs zo goed dat beide partijen op meerdere thema’s samenwerken. “Dit gaat van de bouw tot aan de omgevingscommunicatie, we stemmen de bouwprojecten af, maar ook wat er moet gebeuren om de reizigers optimaal te informeren, dus het hele totaalpakket.” vertelt Michel Lobbert trots.

Het project wordt in week 46 opgeleverd.