Van Wijnen ontwikkelt en realiseert nieuwe woningen in Moerwijk Oost

Geen categorie

Den Haag

00:00

19-07-2019

Wij hebben de door Vestia en WOM DHZW uitgeschreven tender in de Haagse wijk Moerwijk Oost gewonnen. Aan de Ulenpasstraat maken diverse verouderde woongebouwen plaats voor nieuwe appartementen en grondgebonden woningen.

Gedifferentieerd aanbod

Het plan is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met A3 Architecten en Venster Architekten. Het resultaat is een gevarieerde buurt waar sociale huur-, middeldure huur-, koopappartementen en grondgebonden koopwoningen samenkomen. De uitstraling van de nieuwe woningen sluit naadloos aan op de, voor deze wijk, karakteristieke Dudok-stijl. In plaats van te onderscheiden wordt hiermee de identiteit van de wijk versterkt. Er is ook ruimte voor nieuwe accenten.

Doorstromers vinden hier hun plek

“We willen een buurt ontwikkelen waar bewoners zich thuis voelen en lang en fijn wonen”, vertelt Martijn Bus – projectontwikkelaar bij Van Wijnen. “Daarom hebben we tijdens  de ontwikkeling van het plan een onderzoek uitgevoerd ten aanzien van onder andere doelgroepen, woningtypen, prijzen en plattegronden. Dit onderzoek heeft ons belangrijke inzichten gegeven. Zo bleek er onder de huidige en toekomstige bewoners van Moerwijk Oost behoefte te zijn naar huur- en koopwoningen in diverse prijsklassen. De resultaten vormden de basis van het ontwerp. Wij ontwikkelden een toekomstbestendig plan met een gedifferentieerd woningaanbod, waar ook huidige bewoners naar kunnen doorgroeien.”

“Wij ontwikkelden een toekomstbestendig plan met een gedifferentieerd woningaanbod, waar ook huidige bewoners naar kunnen doorgroeien.”

Martijn Bus, Projectontwikkelaar bij Van Wijnen

Prettig gebied om te verblijven

De appartementen zijn zo gesitueerd dat iedere bewoner uitzicht heeft op de groene binnentuin. De woningen op de begane grond liggen net iets hoger dan het maaiveld en de bergingen zijn opgelost in de woning. Zo ontstaat er een levendig gebied waar mensen zich veilig voelen. Alle woningen zijn bijna energie neutraal en maken gebruik van duurzame bronnen.