Van Wijnen start bouw MARK in Amsterdam-Noord

Recreëren

Werken

Wonen

Amsterdam

11:37

01-12-2022

Met het plaatsen van de laatste vloerplaat is op woensdag 30 november de start bouw van het nieuwbouwproject MARK in Amsterdam-Noord gevierd. Aansluitend aan deze handeling was er een feestelijke lunch met de verschillende samenwerkende partijen.

Van Wijnen Amsterdam bouwt het project, genaamd MARK, in het ontwikkelgebied Buiksloterham in Amsterdam-Noord in opdracht van het Bouwinvest Residential Fund. Het complex bestaat uit 72 appartementen, 3.860 m2 kantoor- en werkruimtes en een horecagelegenheid. Een groot deel van de appartementen wordt verhuurd in het middenhuursegment.

De eerste werkzaamheden zijn in mei van dit jaar gestart. De kelderconstructie is inmiddels gereed en tijdens de feestelijke handeling is de laatste vloerplaat van de begane grond gelegd. Het complex wordt begin 2024 door Van Wijnen Amsterdam opgeleverd aan Bouwinvest.

Levendig woon-werkgebouw
Het ontwerp van Marc Koehler Architects is geïnspireerd op de industriële New Yorkse Midtown gebouwen. Het gebouw wordt trapsgewijs opgebouwd. De eerste drie lagen bestaan uit kantoor, horeca en werkruimtes. Hierboven komen twee woontorens met 72 appartementen. Centraal in het pand komt een atrium, welke voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden.

Duurzaamheid, leefbaarheid en bereikbaarheid zijn belangrijke uitgangspunten voor MARK. Er komt een inpandige fietsenstalling en oplaadpunten voor elektrische auto’s en fietsen.

Buiksloterham, van industriegebied naar duurzaam wonen en werken
Buiksloterham verandert van een industrieel bedrijventerrein in een circulaire stadswijk gericht op wonen en werken. Het gebied aan de noordelijke IJ-oever is één van de meest veelbelovende gebieden in Amsterdam om te wonen en te werken.