Van Wijnen trots op certificaat Top Employer

Geen categorie

Harderwijk

13:36

20-01-2022

Van Wijnen is als een van de eerste Nederlandse bouwbedrijven uitgeroepen tot Top Employer 2022. Het bewijst daarmee dat het de nadruk legt op de behoeften, het welzijn en de ontwikkeling van de 2.150 collega’s. De certificering door het onafhankelijke Top Employers Institute is gebaseerd op meerdere audits naar het HR-beleid en een gedetailleerde terugkoppeling hierop.  

Langetermijnvisie en de woningnood 

Als bedrijf met een langetermijnvisie vanuit maatschappelijke betrokkenheid maakte Van Wijnen indruk op het Top Employers Institute. Lukas Schmeink (CMO): “Onze missie is samen bouwen aan ruimte voor een beter leven. Centrale vraag daarbij is: hoe kunnen we een bijdrage leveren aan het oplossen van de uitdagingen van deze tijd? Wij maken ons bijvoorbeeld hard voor betaalbare woningen voor heel Nederland. Door modulaire woningen en appartementen te bouwen in onze nieuwe woningfabriek, die dit jaar operationeel is. Die staat symbool voor ons grensverleggende karakter.” Tahlvik Leung: “Ons bedrijf is steeds op zoek naar vernieuwing in de bouw. Collega’s vinden het gaaf om bij zo’n dynamische onderneming te werken die voorop wil lopen.” 

Vitamine A van aandacht 

Van Wijnen wil nieuwe collega’s graag voor lange tijd behouden – vanuit goed werkgeverschap. Alles begint bij oprechte aandacht, meent Tahlvik Leung. “Ik noem het vitamine A van aandacht. We kijken naar de mens achter de collega. Wie ben je, waar ligt jouw kracht en hoe kunnen we die optimaal benutten voor jouw werkgeluk? Ruimte voor ondernemerschap, eigen initiatief en persoonlijke ontwikkeling vinden we heel belangrijk. Maar ook: hoe zorgen we ervoor dat een nieuwe collega zich bij ons direct welkom voelt? Daar hebben we vanuit HR-perspectief onze introductieprocessen op ingericht.” 

100% score op ethiek en integriteit 

Uit het rapport van Top Employer Institute blijkt dat Van Wijnen onder meer hoog scoort op het gebied van organisatie en transitie (92%), leiderschap (93%), en leren en ontwikkelen (92%). Op werkgeversmerk en uitstraling scoort Van Wijnen 90%; op ethiek en integriteit zelfs 100%. Lukas Schmeink: “Deze sterke punten herkennen we. Ze vormen de basis voor onze missie vanuit betrokkenheid en oprechtheid.” 

Trots op de collega’s 

Wat verder in het oog springt zijn de fijne werkplekken, mogelijkheden voor flexibel werken, persoonlijke ontwikkeling en kwaliteit van de medezeggenschap. Tahlvik Leung: “We zijn ontzettend trots op onze collega’s. Dit certificaat is niet alleen een erkenning van ons sterke HR-beleid, maar vooral een groot compliment aan onze medewerkers. Het keurmerk ‘World-class Workplace’ van Effectory hadden we al. Dat is gebaseerd op de interne waardering. Met het certificaat van Top Employer krijgen we nu ook van buitenaf de bevestiging dat we ons een goede werkgever mogen noemen.” Lukas Schmeink: “En als onze collega’s goed in hun vel zitten, dan straalt dat ook af op onze klanten.”