Van Wijnen trots op unieke samenwerking realisatie Sporthal Nijlân te Leeuwarden

Arjen Oosting, Hoofd Ontwikkeling, vertelt over de bijzondere samenwerking in Leeuwarden bij de totstandkoming van een toekomstbestendig sportcomplex in de wijk Nijlân.

van-wijnen-trots-op-unieke-samenwerking-realisatie-sporthal-nijlan-te-leeuwarden

In Leeuwarden gaat de nieuwbouw van sporthal Nijlân bijna van start! De unaniem positieve stemming van de gemeenteraad woensdagavond is fantastisch nieuws. Arjen Oosting, Hoofd Ontwikkeling bij Van Wijnen: “Ik ben erg blij dat onze intensieve voorbereiding en samenwerking met o.a. Jan Adema, voorzitter van voetbalvereniging csv de Leeuwarder Zwaluwen, er toe heeft geleid dat Van Wijnen dit veelzijdige, energieneutrale, complex kan realiseren.” De bouw start in juli en de sporthal gaat naar verwachting in het voorjaar van 2019 open.

Het bijzondere in de aanloop naar dit moment is de integrale samenwerking van de afgelopen jaren met gemeente, BV Sport, onderwijs, sportverenigingen, ABN AMRO en de wijk. Met als resultaat: een toekomstbestendig sportcomplex dat ruimte biedt aan voetbalvereniging csv de Leeuwarder Zwaluwen, meerdere scholen zoals Beyers Naudé, Piter Jelles, Gomarus en het CIOS (onderdeel van het Friesland College), sportverenigingen en onderwijs/sport gerelateerde commerciële activiteiten.

Arjen legt uit: “In het kader van de transformatie die de wijk Nijlân doormaakt, ontwikkelen wij een betekenisvolle plek, dichtbij bewoners en gebruikers. Niet alleen betekenisvol vanwege de multifunctionele inzetbaarheid van het sportpark, maar ook vanwege de energiezuinige bouw en een nieuwe wijze van financiering van de sporthal. Het complex wordt gasloos en op het dak komen circa 800 m² aan zonnepanelen te liggen. Daarnaast wordt de sporthal, bestaande uit drie los te gebruiken gymzalen, ondergebracht in een Stichting met wortels in de wijk Nijlân. De ABN AMRO financiert de sporthal, BV Sport huurt en exploiteert de hal en na 30 jaar is de lening compleet afgelost en gaat de sporthal over naar de gemeente. Het onderhoud en energie is voor deze periode geborgd door Van Wijnen waardoor het complex er altijd goed bij staat. Kortom, een prachtige samenwerking waar we met alle betrokken partijen trots op mogen zijn.”

Meer dan bouwen