Van Wijnen trotse partner van JINC

Algemeen

Heerenveen

12:31

02-03-2022

Ieder kind heeft talent. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met veel werkloosheid en weinig rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet je toekomst bepaalt. Een Nederland waarin íeder kind kansen krijgt.

Om dat te bereiken, helpt JINC kinderen van 8 tot 16 jaar aan een goede start op de arbeidsmarkt. Via het JINC-programma maken ze kennis met allerlei beroepen, ontdekken ze welk werk bij hun talenten past en leren ze solliciteren. Zo krijgen dankzij JINC jaarlijks meer dan 65.000 basisschool- en vmbo-leerlingen de kans om te groeien.

JINC organiseert haar programma samen met het onderwijs en ruim 500 partners uit het bedrijfsleven. Ook Van Wijnen draagt sinds dit jaar financieel bij om de JINC projecten mogelijk te maken en stelt medewerkers beschikbaar als vrijwilliger, in de rol van trainer of coach. De ervaring leert dat vreemde ogen dwingen en dat de expertise van professionals jongeren inspireert. Wij krijgen er iets waardevols voor terug: de kans om een verschil te maken in het leven van kinderen én de kans om te investeren in ons bedrijf. Zo versterken wij onze binding met de maatschappij en bieden deelnemende werknemers een inspirerende ervaring.

We zijn super trots op het partnerschap met Van Wijnen. Door onze samenwerking kunnen we kinderen nu ook laten ervaren hoe het werkt in de bouw. Een prachtige sector met veel toekomstperspectief!

Bianca Akkerman, vestigingsmanager JINC Leeuwarden

‘’Ook wij zijn blij met het partnerschap’’, vertelt Roelof Faber, regiodirecteur van Van Wijnen. ”En dat we hiermee kinderen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken, kennis kunnen laten maken met de mogelijkheden in de bouw”.

Baas van Morgen

In juni 2021 deden wij mee aan het project Baas van Morgen van JINC. Op deze dag namen Demi en Diamond het stokje over van regiodirecteur Roelof Faber en Maja van vestigingsdirecteur Fabian Bovenlander.