Van Wijnen Utrecht doneert aan Utrechts Landschap

Maatschappelijk impact

Verduurzaming

Utrecht

12:23

24-06-2024

Bouwen aan een mooier en duurzamer Utrecht. Daar zetten we ons elke dag weer voor in. Dat betekent echter niet zomaar bouwen aan woonruimte, werkruimte of andere gebouwen. Bij Van Wijnen doen we dat ook met het oog voor de omgeving; de buurt, de omwonenden én de natuur. Omdat we Utrecht ook groener willen maken, doneerden we €2.500,- aan Utrechts Landschap. Zij ontwikkelen, beschermen en beheren de Utrechtse natuur.

“We verschillen niet zoveel van elkaar”

Arjan Westerhof, hoofd exploitatie, nam de cheque aan uit handen van Richard Klomp en Erik van Meerveld namens Van Wijnen Utrecht. Op de vraag waar de donatie naartoe gaat, antwoordde Arjan: “Dat is moeilijk concreet te maken, maar het komt zeker toe aan de Utrechtse natuur! Wat wij doen is de natuur behouden, maar ook proberen uit te breiden door land te kopen die grenst aan bestaande natuur. Vervolgens zorgen we ervoor dat dat land onderdeel wordt van de bestaande natuur, zodat het gebied zich verder kan ontwikkelen en versterken. Met als gevolg dat flora en fauna in dat natuurgebied floreren. In principe verschilt Van Wijnen dus niet veel van ons. Waar jullie woonruimte creëren voor de Utrechters, doen wij dat voor de natuur.”

Verlies de natuur niet uit het oog

Richard Klomp, commercieel manager bij Van Wijnen Utrecht: “Door middel van deze donatie, willen we de natuur een steuntje in de rug geven. Het is namelijk belangrijk om die niet uit het oog te verliezen als bouwer. Stichting Utrechts Landschap is hierin de ideale partner, omdat zij de passie hebben voor de natuur, die wij hebben in het creëren van woonruimte in de provincie Utrecht. We zien dit ook niet als eenmalig gebaar, maar we blijven in contact met elkaar om zowel voor de mens als natuur mooie plekken te creëren. Wat ons betreft gaat dat hand in hand.”

we Love Utrecht

Onze passie voor de provincie en ons vak drijft ons om samen met onze partners te bouwen aan een mooier en duurzamer Utrecht. Dat doen we niet alleen met de gemeente en partners in de bouw, maar ook met organisaties als Utrechts Landschap.