Start bouw 16 luxueuze appartementen op Landgoed Engelanderholt

Wonen

Deventer

11:23

21-12-2022

Van Wijnen Deventer start met de bouw op Landgoed Engelanderholt. Er komen 16 luxe appartementen tussen de bossen van Apeldoorn en Beekbergen. Uitgangspunt bij de ontwikkeling van dit gebied is dat wat groen is groen moet blijven en dat de bebouwing te gast is in de natuur. Op donderdag 15 december organiseerde Van Wijnen de officiële starthandeling om samen met de kopers de start van de bouw te vieren.

Persoonlijke boodschap aan de toekomst

De toekomstig bewoners zijn per paardentram naar de bouwplaats gebracht en hebben een persoonlijke boodschap in een tijdscapsule geplaatst. De symbolische boodschap aan de toekomst is in de fundering van het appartementencomplex begraven. Deze dag vierden de bewoners niet alleen de start van de bouw, het was ook meteen een mooi moment om alvast kennis te maken met de nieuwe buren.   

Duurzame oplossingen in een groene omgeving

De appartementen variëren in grootte van 180 – 230 m2 en worden compleet opgeleverd met onder meer twee badkamers, grote buitenruimtes in de vorm van meerdere balkons of een dakterras, twee of drie slaapkamers, vloerverwarming en zonnepanelen. En dat niet alleen: de appartementen worden uiteraard gasloos opgeleverd. Zo wordt warmte opgewekt met behulp van een gesloten individueel bronsysteem dat gebruik maakt van aardwarmte inclusief vloerverwarming. Hierdoor kan de vloer verwarmen in de winter en koelen in de zomer.

Alle appartementen zijn verkocht. De oplevering van de luxe appartementen staat gepland voor medio 2024.