Van Wijnen viert startbouw met bericht aan de toekomst

Wonen

Zwolle

13:27

16-12-2022

Op donderdag 15 december vond de officiële starthandeling van Het Eiland in Reeve plaats. In aanwezigheid van wethouder Jan Peter van der Sluis en André la Rivière (ontwikkelaar van BPD), hebben de toekomstig bewoners van de woningen een message-in-a-bottle achtergelaten. De flessen met een persoonlijke boodschap zijn begraven onder de fundering van de woningen.

Een nieuw duurzaam dorp aan het water

Waar vroeger weilanden waren, verrijst de nieuwe woonwijk Reeve midden in het IJssellandschap. Met de aanleg van het Reevediep is ruimte ontstaan voor een compleet nieuw dorp aan het water. Er komen zo’n 600 nieuwbouwwoningen, verdeeld over 3 deelgebieden. Er wordt gestart met Het Eiland, De Dorpskern en De Werven.

Op het Eiland verrijzen zestien 2 onder 1 kapwoningen en vrijstaande woningen. Het grootste deel van de woningen heeft een tuin direct aan het water met de mogelijkheid tot een aanlegplek voor een bootje. En dat niet alleen: er wordt duurzaam gebouwd met oog op de toekomst. Zo zijn de woningen gasloos, beschikken ze over zonnepanelen, vloerverwarming en zijn ze bijzonder goed geïsoleerd. Daarmee voldoen ze ruim aan de nieuwste BENG eisen. Ook zijn de toegepaste materialen duurzaam en eerlijk, zo wordt gebruik gemaakt van hout, baksteen en keramische dakpannen.