Van Wijnen vs. Nieman Battle in onze BENG-beleveniswoning

Van delen word je rijker, samen leren we meer

van-wijnen-vs-nieman-battle-in-onze-beng-beleveniswoning

Nieman Raadgevende Ingenieurs en Van Wijnen werken met grote regelmaat samen als het gaat om het maken van duurzame gebouwen. Onder het motto ‘van delen word je rijker en samen leren we meer’ organiseerden we een kennissessie in de vorm van een battle. Tijdens deze battle werd flink gespard over de vraagstukken die we tegenkomen in de praktijk en waar we van elkaar kunnen leren om te komen tot slimmere oplossingen voor de klant.

Samen de ring in

De battle bestond uit vier rondes waarbij specialisten van Nieman en Van Wijnen gezamenlijk in de spreekwoordelijke ring stapten. Ze bogen zich over duurzame oplossingen in zowel bestaande bouw als nieuwbouw. Door te sparren, presenteren en te leren van elkaar onderzoeken we wat we nog beter en sneller kunnen doen op het gebied van energietransitie.

Praktische oplossingen

De stellingen werden onderbouwd met cijfers uit praktijkvoorbeelden. Cijfers die we verder kunnen monitoren om prestaties op het gebied van duurzaamheid nog verder te optimaliseren. Uiteindelijk wil de klant altijd de laagst mogelijke energielasten, maar is het daarvoor voldoende om slimme installaties te plaatsen? Bij Nieman en Van Wijnen denken we dat er stappen te maken zijn door bewoners beter te laten inzien hoe dit bereikt kan worden. Blijven we bijvoorbeeld praten over energielabels of kunnen we de kosten tastbaarder maken? We hebben afgesproken om nog meer met elkaar aan tafel te zitten om tot slimme integrale oplossingen te komen.

Iedereen wint

De battle in onze BENG-beleveniswoning was de perfecte mogelijkheid om te sparren en tot oplossingen voor de toekomst te komen. Al met al een battle zonder verliezers en veel winst: met juist veel nieuwe inzichten en extra kennis.

BENG-beleveniswoning

Onze BENG-beleveniswoning in de Apeldoornse wijk Zuidbroek vormde het decor voor de battle. Het is een van de 68 zeer energiezuinige sociale huurwoningen die we bouwden voor Ons Huis die nu al voldoen aan de BENG-eisen van 2020. Een voorbeeld van een toekomstgerichte oplossing in nieuwbouw. Meer weten over onze BENG-woning? Bekijk dan de projectpagina.

Meer dan bouwen